foto: Ekr
VIDEO: Porziņģis ar asiņainu seju iesaistās pamatīgā konfliktā Liepājā
2019. gada 12. maijs, 20:16

VIDEO: Porziņģis ar asiņainu seju iesaistās pamatīgā konfliktā Liepājā

Jauns.lv

Sociālajos tīklos izplatījies videoklips, kurā redzams talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ar asiņainu seju. Izskanējušas versijas, ka kāds nelabvēlis iesitis gan basketbolistam, gan viņa draugiem, kā rezultātā izvērties pamatīgs konflikts. Brīdinām! Video dzirdama necenzēta leksika.

Kristaps Porziņģis videoklipā redzams ar asiņainu seju. Video dzirdams, ka viņš vēlas "iedot pa seju" kādam krievu tautības vīrietim. 

Izskanējušas versijas, ka nelabvēlis basketbolistam iesitis ar krēslu pa galvu, kā rezultātā izvērties konflikts un Porziņģim šobrīd varētu būt lauzta roka. Konkrēti notikušā apstākļi šobrīd nav zināmi. 

Pēc videoklipa noprotams, ka incidents noticis Liepājā, Zivju ielā, netālu no nule kā atvērtā naktskluba "Cukurfabrik", kas izvietots bijušās Latvijas 1. rokkafejnīcas telpās.

Kristaps Porziņģis Dalasas "Mavericks" komandā

23 gadus vecais Kristaps Porziņģis janvāra beigās ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā.

gallery icon
21

Porziņģis pašlaik turpina atveseļošanos no ceļgala traumas, bet viņa atgriešanās laukumā ir gaidāma nākamajā sezonā. 23 gadus vecais Porziņģis janvāra beigās ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā.

Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 29 uzvarām 75 spēlēs ieņem 14.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un šosezon izslēgšanas turnīrā nespēlēs.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Paredzams, ka "Mavericks" vasarā latvietim varētu piedāvāt piecu gadu līgumu par kopējo summu 158 miljoni dolāru (140 miljoniem eiro).

Kristaps Porziņģis dodas Ņujorkas nakts gaitās

Kristaps Porziņģis Ņujorkas gaļas pārstrādes rajonā kopā ar brāļiem Jāni, Mārtiņu un kādu daiļavu bija devies vakariņās uz atzīto jūras ...

gallery icon
11

23 gadus vecais Porziņģis tiek apsūdzēts pirms nedaudz vairāk nekā gada veiktā izvarošanā, tomēr latvieša pārstāvji it kā cietušo sievieti vaino naudas izspiešanā.

Kā informē laikraksts "The New York Post", Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7.februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

Incidents noticis 7.februārī, bet Porziņģis esot cietušo, kurai ir aptuveni 20 gadi, apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni plkst.2 naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem, turklāt viņa tam piekritusi. Savukārt ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 dolāru (60 600 eiro).

Savukārt Porziņģa advokāts Rolands Riopells norāda, ka viņa klients pilnībā noraida izskanējušās apsūdzības.

"Mēs 2018.gada 20.decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par uzsākto izmeklēšanu informējām NBA," teica advokāts, atturoties no jebkādiem komentāriem.

Savukārt "The New York Daily News" laikrakstam Riopells atklāja, ka viņi jau pirms vēršanās varasiestādēs veikuši rūpīgu izmeklēšanu.

"Pirms devāmies pie tiesībsargājošām institūcijām, mēs šajās apsūdzībās veicām padziļinātu izmeklēšanu. Šī sieviete centās no Kristapa izspiest naudu. Lai varētu dabūt naudu, viņa tam veltīja vairākus mēnešus," uzsvēra Riopells, kurš piebilda, ka izspiešanas lietu izmeklē ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Porziņģa advokāts sievieti nosauca par morāli nestabilu, lai gan viņa esot gaiša personība.

Lietas kursā par šo lietu bijis arī Porziņģa pašreizējais klubs Dalasas "Mavericks" - "Knicks" vadība par to informējusi 31.janvārī, kad latvietis tika aizmainīts, vēsta ietekmīgais ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.