Pirmais kritušais: uzņēmēja Kilbloka nonāk traumpunktā pēc kritiena uz Mākslas muzeja slidenā laukuma
Bažas par to, kā būs ziemā, cilvēkiem radušās jau pēc atjaunotā muzeja atklāšanas rudenī.
Sabiedrība
2016. gada 21. janvāris, 19:40

Pirmais kritušais: uzņēmēja Kilbloka nonāk traumpunktā pēc kritiena uz Mākslas muzeja slidenā laukuma

Jauns.lv

Neskatoties uz Rīgas mēra Nila Ušakova rudenī teikto, ka laukums pie atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja nav slidens, ziemā cilvēki uz tā krīt. Paslīdējušajiem nupat kā pievienojusies arī Izdevniecības „Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka un par notikušo sašutumu paudusi sociālājā tīklā "Facebook".

Kasjauns.lv jau iepriekš rakstīja par daudzajām cilvēku sūdzībām saistībā ar nesen atjaunotajam mākslas muzejam blakus esošo betona laukumu. Cilvēki sociālajos tīklos pauda neapmierinātību ar slideno laukuma segumu un apgalvoja, ka redzēti bērni, kas pa to slidinājušies jau pirmajās atvērto durvju dienās - rudenī, kad ledus vēl nemaz nebija.

Ar pakausi pret betonu

„Nupat nenormāli kritu pie Mākslas muzeja! Gāju ļoti uzmanīgi, zem kājām skatīdamās, un vienalga lidoju tā, ka ilgi nespēju piecelties no muguras sāpēm! Vispirms trieciens mugurai, tad galva ar būkšķi pret tām nolādētajām akmens plāksnēm!” feisbukā raksta Kilbloka. Sieviete apgalvo, ka par mata tiesu izglābusies no daudz nopietnākām traumām – galvu pasargājusi kažoka kapuce, kas nedaudz amortizējusi triecienu. „Tagad sēžu „ARS” ar sāpošiem krustiem. Tai slidotavai aiz Mākslas muzeja ir jābūt gājējiem slēgtai!” dusmojas „Zvaigzne ABC” vadītāja.

Muzejs problēmu atzīst

Rīgas domes īpašuma departaments, kurš bijis atbildīgs par laukuma projektu, apgalvo, ka tas šobrīd nodots paša muzeja pārzināšanā un sīkāk nekomentē. Muzejs, savukārt, apstiprina, ka problēma pastāv. „Apzināmies, ka tāda problēma šobrīd ir, taču jau kopš atvērto durvju dienu sākuma darām visu iespējamo, lai informētu un brīdinātu cilvēkus par situāciju. Šo informāciju aktīvi izplatām sociālajos tīklos,” komentē muzeja komunikāciju nodaļas vadītāja Anna Balandina.

Laukums tiek kaisīts tikai daļēji

Muzeja pārstāve apstiprina, ka šobrīd par laukuma apsaimniekošanu atbild SIA „Rīgas meži” paspārnē esošā nodaļa „Rīgas dārzi un parki”. Nodaļas Rīdzenes iecirkņa vadītājs Andis Gremze apgalvo, ka laukums tiek apsaimniekots vien iespēju robežās: „Šo laukumu kaisām ar 2-5 milimetru izmēra segumam speciāli paredzētām granīta šķembām. Jāpiemin, ka viss laukums netiek kaisīts – tikai atsevišķas vietas, pa kurām tad attiecīgi nevajadzētu būt problēmām ar pārvietošanos. Tas, ka cilvēki iet, kur sagrib, un pēc tam sūdzas internetā, ir cits stāsts.”

 

Kasjauns.lv/Foto: facebook.com, Rojs Maizītis, Evija Trifanova/LETA