foto: LETA
Pēc IUB iejaukšanās pārtraukts ekskluzīvu auto iepirkums Ogres novada domes vajadzībām
Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.
Politika
2019. gada 7. marts, 10:50

Pēc IUB iejaukšanās pārtraukts ekskluzīvu auto iepirkums Ogres novada domes vajadzībām

Jauns.lv / LETA

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) iejaukšanās Ogres novada pašvaldība pārtraukusi ekskluzīvu automašīnu iepirkumu domes vadības vajadzībām, ceturtdien ziņoja Latvijas Radio.

Četru jaunu transportlīdzekļu nomas konkursu Ogres novada pašvaldība izsludināja 12.februārī. Dīleru piedāvājumus bija plānots atvērt pēc divām nedēļām. Latvijas Radio noskaidroja, ka iepirkuma uzvarētājs būtu tas, kas piedāvātu prasībām atbilstošus spēkratus, kā arī mašīnas uz Ogri piegādātu jau pēc divām nedēļām vai agrāk.

Dome iepirkumā vēlējusies sagādāt četras mašīnas - divus apvidus auto un vēl divus vidējas klases. Latvijas Radio ziņoja, ka tehniskās prasības pašvaldība izstrādājusi ļoti detalizēti, norādot ne tikai platumu, garumu un augstumu, bet arī tādas bāzes modeļos neietilpinātas un līdz ar to iepirkumu sadārdzinošas lietas kā metāliskas krāsas virsbūve, tumšas ādas salons, multifunkcionāla ādas stūre ar radio un telefona vadību, papildu logu tonējums, apsilde ar pulti, arī jumta reliņi un gumijas paklājiņu komplekts.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) Latvijas Radio apgalvojis, ka par ekskluzīvo mašīnu iepirkumu viņš neko nezina. Automašīnas arī neesot bijušas paredzētas viņam, jo mērs jau desmit gadus braucot ar savu personīgo automašīnu.

Tikmēr Ogres pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis radio vairākkārt uzsvēris, ka pēc IUB iebildēm nomas konkurss ir pārtraukts. Viņš stāstījis, ka pašvaldībai nav bijis pieredzes šādu iepirkumu izsludināšanā, tādēļ kļūdīties ir iespējams. Špakovskis noliedzis, ka bijuši noskatīti jau konkrēti mašīnu modeļi, kā arī norādījis, ka iepirkumu sastādījuši paši, skatoties esošo piedāvājumu tirgū.

Izpilddirektors arī norādījis, ka transportlīdzekļi paredzēti administrācijas darbiniekiem un vadībai, tostarp pašvaldības priekšsēdētājam.

Sazinoties ar vietējiem auto dīleriem, Latvijas Radio secinājis, ka domes prasības varētu izpildīt, piegādājot "BMW X7", "Audi Q7" vai "Volvo" marku automašīnas.

Ogres novada pašvaldība, uzlabojot iepirkumu, plāno to sludināt no jauna.