foto: LTV Ziņu dienests
Traģiskajā autoavārijā Bolderājā bojā gājuši ticīgie, kuri steidzās uz dievkalpojumu
Sestdienas rītā autoavārijā uz Daugavgrīvas šosejā mikroautobusā bojā gāja divi Bolderājas adventistu draudzes locekļi, kuri steidzās uz dievkalpojumu.
112
2019. gada 25. februāris, 09:58

Traģiskajā autoavārijā Bolderājā bojā gājuši ticīgie, kuri steidzās uz dievkalpojumu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sestdienas, 23. februāra, rītā uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem mikroautobusa un 3. maršruta autobusa sadursmē bojā gāja divi Rīgas 8. adventistu (Bolderājas krievu) draudzes locekļi – Aleksandrs Arhipovičs un Olga Muradova, kuri steidzās uz dievkalpojumu Bolderājā, informē interneta izdevums “Vēstis Adventistiem”.

“Sestdienas rīts izvērsies ļoti traģisks. Divi adventistu draudzes locekļi autoavārijā gāja bojā. Olga Muradova un Aleksandrs Arhipovičs bija Rīgas 8. draudzes locekļi, un viņi bija ceļā uz draudzi un rīta dievkalpojumu Bolderājā.

Iemesls traģēdijai, visticamāk, bija ļoti slidenais ceļš. Uzsnigušais sniedziņš ir bijis iemesls daudzām autoavārijām, diemžēl šī bija vistraģiskākā. Automašīnas vadītājs Aleksandrs (viņš daudzus gadus bijis draudzes vecākais), acīmredzot, nav spējis novaldīt stūri, un auto ieslīdēja pretējā joslā, kur pretī brauca Rīgas satiksmes autobuss. Frontālajā sadursmē gan Aleksandrs, gan Olga, kura sēdēja aizmugurē, gāja uz vietas bojā. Savukārt 3. maršruta autobusa vairākiem pasažieriem sniegta medicīniskā palīdzība.

Izsakām patiesu līdzjūtību visiem tuviniekiem un draudzes locekļiem. Skumstam līdzi un izsakām cerību viņus redzēt atkal augšāmcelšanās rītā,” raksta “Vēstis Adventistiem”.

Bolderājas adventistu draudze uz svētbrīžiem pulcējas Parādes ielā 4 un tie sākas katru sestdienu pulksten 11.00. Adventisti svēto dienu jeb sabatu svin nevis svētdienās, kā vairums kristīgo konfesiju, bet gan sestdienās. Tā kā traģēdija notika tikai dažus desmitus minūšu pirms dievkalpojuma bojāgājušajiem svētā dienā.

Jauns.lv jau rakstīja, ka sestdienas rītā pēc pulksten 10.00 uz Daugavgrīvas šosejas pie Voleriem sadūrās “Volkswagen” markas mikroautobuss un 3. maršruta autobuss, kas bija ceļā no Bolderājas uz Rīgas centru. Pēc sadursmes mikroautobuss, kurš bija iebraucis pretējā braukšanas joslā, pārvērtās lūžņu kaudzē. Negadījuma apstākļi tiek precizēti, tomēr jau šobrīd ir zināms, ka mikroautobuss sadursmes brīdī atradās pretējā brauktuves pusē - tieši priekšā autobusam. Četri 3. maršruta autobusa pasažieri ar traumām nogādāti slimnīcā. Negadījumā cietis arī “Rīgas satiksmes” autobusa vadītājs. Tāpat negadījuma vietā sniegta medicīniska palīdzība vairākiem cilvēkiem.

Notikuma vietā apdzīšana ir aizliegta, savukārt atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā. Ceļu policijas priekšnieks Normunds Krapsis intervijā TV3 ziņām pieļāva, ka negadījums, visticamāk, noticis slidenā ceļa dēļ. Krapsis norāda, ka sākotnējā informācija liecina -  apdzīšana netika veikta. Precīzāki avārijas apstākļi tikšot konstatēti pēc ieraksta no autobusa video reģistratora.

“Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis sacīja: “Uzņēmuma vārdā izsaku līdzjūtību bojā gājušo cilvēku piederīgajiem un avārijā cietušajiem. Arī mēs uzņēmumā veiksim iekšējo pārbaudi par apstākļiem, kāpēc noticis šāds negadījums, kā arī sniegsim visu nepieciešamo informāciju tiesībsargājošajām institūcijām”.