foto: LETA
Bez atlīdzības Kariņu konsultēs arī Kuldīgas novada domes vadītāja Bērziņa
Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV).
Politika
2019. gada 13. februāris, 11:58

Bez atlīdzības Kariņu konsultēs arī Kuldīgas novada domes vadītāja Bērziņa

Jauns.lv / LETA

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV) kļuvusi par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ārštata padomnieci reģionālajos jautājumos, informēja premjera birojā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bērziņa amata pienākumus pildīs sabiedriskā kārtā, bez atalgojuma.

Bērziņa atzina, ka viens no Ministru prezidenta valdības galvenajiem uzdevumiem ir administratīvi teritoriālās reformas īstenošana, tāpēc viņa rūpēsies, lai tās īstenošanas laikā Kariņš būtu nepastarpināti informēts par situāciju reģionos.

"Iestāšos par to, lai visu valdības īstenoto reformu pamatā iedzīvotāji saņemtu vienlīdz kvalitatīvus pakalpojumus visā Latvijā, neatkarīgi no tā, vai viņi dzīvo pilsētās vai laukos," uzsvēra Bērziņa.

Bērziņa ir Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja kopš 2009.gada. Tāpat viņa ir Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Eiropas Savienības Reģionu komitejas Latvijas delegācijas locekle, Latvijas Pašvaldību savienības valdes locekle, Reģionālo attīstības centru apvienības valdes priekšsēdētāja vietniece un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes locekle.

Jau vēstīts, ka šī mēneša sākumā Kariņa partijas biedrs Hosams Abu Meri tika apstiprināts par Ministru prezidenta ārštata padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos. Arī Abu Meri amata pienākumus pildīs sabiedriskā kārtā, par to nesaņemot atalgojumu.

foto: LETA
Hosams Abu Meri tika apstiprināts par Ministru prezidenta ārštata padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos.

Patlaban Kariņa birojā darbojas premjera parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, padomniece politikas plānošanas un komunikācijas jautājumos Ieva Zīberga, padomnieks ekonomikas jautājumos ir līdzšinējais ekonomikas ministra parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, bet padomniece juridiskos jautājumos Ilze Skrodele.

Savukārt Lelde Līce-Līcīte turpina pildīt padomnieces Eiropas Savienības jautājumos pienākumus Ministru prezidenta birojā.

Atbilstoši valdības sadarbības līgumam Kariņa padomnieks demogrāfijas jautājumos ir nacionālās apvienības valdes loceklis, sadarbības platformas "Demogrāfisko lietu centrs" vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Ministru prezidenta biroju vada līdzšinējais Jānis Patmalnieks, bet preses sekretārs ir Sandris Sabajevs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās