foto: LETA
Prokuratūra pretēji KNAB izbeigusi kriminālprocesu pret Vaškeviču
Vladimirs Vaškevičs.
Sabiedrība
2019. gada 11. februāris, 12:03

Prokuratūra pretēji KNAB izbeigusi kriminālprocesu pret Vaškeviču

LETA

Prokuratūra pagājušā gadā izbeigusi kriminālprocesu pret bijušo Valsts ieņēmuma dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītāju Vladimiru Vaškeviču par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savā pagājušā gada pārskatā minējis, ka prokuratūrā ir izbeigtas divas krimināllietas, kuras KNAB bija nosūtījis kriminālvajāšanas sākšanai. Tas esot skaidrojams ar atšķirīgu krimināllietā iegūto pierādījumu novērtējumu.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka viena no šīm lietām bija ierosināta pret Vaškeviču pēc Krimināllikuma panta par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA apstiprināja, ka lieta bija saņemta kriminālvajāšanas sākšanai pagājušā gada martā, taču aprīlī izbeigta nozieguma sastāva trūkuma dēļ. Šis kriminālprocess bija izdalīts no 2011.gadā aizsāktās kukuļošanas lietas.

Jau ziņots, ka Vaškevičs patlaban ir apsūdzēts par korupciju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā esošajā krimināllietā. Kukuļdošanas lietā KNAB aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu.

KNAB Vaškeviču aizturēja aizdomās par 50 000 eiro kukuļdošanu kādai tā brīža Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai. Vaškevičs apsūdzēts par kukuļu došanu VID amatpersonai, lai tādā veidā nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu pret kādu uzņēmumu ierosinātā pārbaudes lietā, kā arī lai netiktu veiktas pārbaudes pret citām konkrētām personām un firmām.

Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka minētais kriminālprocess tika sākts pēc bijušā Muitas pārvaldes direktora Tāļa Kravaļa iesnieguma.

Vaškevičam tika piemēroti trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Pēc atbrīvošanas Vaškevičs ar tiesas atļauju devās uz Austriju, kur toreiz, pēc viņa advokātes Jeļenas Kvjatkovskas teiktā, spēji esot pasliktinājies viņa veselības stāvoklis, tādēļ esot bijusi nepieciešama akūta operācija un pēc tam - ārstēšanās.

Pērn Austrijas prokuratūra aģentūrai LETA paziņoja, ka Vaškeviča izdošana uz Latviju nav iespējama, jo viņa veselības stāvoklis izslēdzot jebkāda veida transportēšanu.

Pagājušā gada nogalē Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa paziņoja, ka Austrijas kompetentajai iestādei tiks nosūtīts jauns tiesiskās palīdzības lūgums, lai nodrošinātu Vaškeviča krimināllietas skatīšanu videokonferences režīmā ar Austriju.

2007.gadā toreizējais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vaškevičs cieta noziedznieku sarīkotā sprādzienā. Spridzeklis bija novietots zem Vaškeviča automašīnas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās