foto: Jauns.lv
Ušakovs: varu likt roku uz sirds - mana sirdsapziņa ir tīra
Politika
2019. gada 30. janvāris, 14:51

Ušakovs: varu likt roku uz sirds - mana sirdsapziņa ir tīra

Jauns.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku viesošanās viņa dzīvesvietā žurnālistiem sacīja, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

Pēc KNAB darbinieku viesošanās Ušakovu dzīvesvietā Rīgas mērs žurnālistiem apstiprināja, ka procesuālās darbības viņa mājās un kabinetā Rīgas domē tika veiktas. Ušakovs uzteica KNAB darbinieku profesionāli, taču norādīja, ka par vizīti bijis pārsteigts.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki trešdien ap plkst.14.30 pameta Rīgas mēra Nila Ušakova dzīvesvietu Mežaparkā. Pēc mirkļa no mājas iznāca arī Ušakovs ar sievu un biroja vadītāju Iveta Strautiņu-Ušakovu.

"Varu likt roku uz sirds un pateikt - mana sirdsapziņa ir tīra," žurnālistiem sacīja Rīgas mērs, uzsverot, ka nekāds statuss šajā lietā viņam neesot piemērots.

foto: Jauns.lv

Rīgas mērs norādīja, ka neredz nekādu iemeslu atkāpties no amata. Viņa galvenais uzdevums šobrīd ir nodrošināt pašvaldības funkcionēšanu.

Ušakovs nekomentēja, vai KNAB vizīte ir saistīta ar "Rīgas Satiksmes" krimināllietu.

Aģentūra LETA novēroja, ka pēcpusdienā Ušakova dzīvesvietu pameta seši cilvēki, kuri nesa divus melnus plastmasas maisus ar, iespējams, dokumentiem. Minētie cilvēki atturējās no jebkādu komentāru sniegšanas žurnālistiem.

Rīgas domē trešdienas rītā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

40 spilgti kadri Nila Ušakova dzīvē

gallery icon