foto: LETA
Kokneses kokaīna lietā iesaistīts arī bijušais policists, kurš savulaik atlaists no darba ierosināta kriminālprocesa dēļ
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis netieši apstiprināja, ka viens no kokaīna lietā iesaistītajiem ir bijušais Valsts policijas darbinieks.
112
2019. gada 18. janvāris, 21:08

Kokneses kokaīna lietā iesaistīts arī bijušais policists, kurš savulaik atlaists no darba ierosināta kriminālprocesa dēļ

Jauns.lv

Viens no Kokneses kokaīna lietā aizturētajiem ir bijušais Valsts policijas darbinieks, kuram likumsargu rindas savulaik nācies pamest ierosinātā kriminālprocesa dēļ, liecina LNT Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija, ko Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis netieši apstiprināja.

“Varu apstiprināt tikai to, ka jebkurš policijas darbinieks, par kuru mums nonāk kompromitējoša situācija, mēs darām visu, lai no viņa atbrīvotos un atbrīvot viņu no dienesta, tas ir mūsu galvenais uzdevums,” norādīja Ķuzis.

Portālam Jauns.lv kļuvis zināms, ka aizturētie, visticamāk, ir Jānis Skrabāns, Andris Elsts, Edgars Elsts (Andra brāļa dēls), Imants B. un Agris Vaivods.

Valsts ieņēmuma dienesta mājaslapā pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas liecina, ka Agris Vaivods no 2000. līdz 2005. gadam strādājis par policistu Preiļu rajona policijas pārvaldē, savukārt no 2006. līdz 2008. gadam bijis Aizkraukles policijas rajona pārvaldes kārtības policijas biroja 3.nodaļas jaunākais inspektors. Amata pienākumus Vaivods beidzis pildīt 2008.gada 4.janvārī.

Darba attiecību izbeigšanas brīdī Vaivodam bijušas 62 212 eiro lielas parādsaistības.

Portālā tiesas.lv ir atrodams viens anonimizēts tiesas spriedums, kurā kā policists iesaistīts Agris Vaivods. Sūdzība par Vaivoda darbu iesniegta 2007.gada 7.augustā. Iesniedzējs sūdzējies par alkohola ietekmes pārbaudes pārkāpumiem, tomēr tiesa apelācijas sūdzību noraidījusi.

Tagad Vaivods strādājis transporta loģistikas kompānijā "JS Products", kura vienpersoniski pieder vienam no aizturētajiem - Jānim Skrabānam. 

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis atklāj, ka izmeklēšanas darbības Kokneses kokaīna lietā notiekot katru dienu, lai noskaidrotu nozieguma cēloņus, nozieguma izdarīšanas apstākļus, kā arī iesaistītās personas. 

Saimniecība Koknesē, kur policija atrada 2 tonnas kokaīna

gallery icon

Jau vēstījām, ka pagājušajā nedēļā kādā Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti, vēstīts Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā. 

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki, tiesa, nenorādot viņu uzvārdus, bet gan tikai uzvārda sākuma burtu.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam, Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis S. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

Andrim Elstam un Edgaram Elstam Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 9.janvārī kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Abi tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.