foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lūgums palīdzēt karavīram un talantīgajam aktierim Ziedonim Ločmelim! Viņam atklāta smaga slimība
Ziedojumus var nodot (nogādāt) Nodrošinājuma pavēlniecības 3. Reğionālā nodrošinājuma centra (Kadaga) Lietvedībā vai sūtīt personīgi uz kontu Ziedonis Ločmelis LV23HABA0551006353297.
Sabiedrība
2018. gada 20. decembris, 15:58

Lūgums palīdzēt karavīram un talantīgajam aktierim Ziedonim Ločmelim! Viņam atklāta smaga slimība

Jauns.lv

Topošās Latvijas valsts simtgadei veltītās filmas “Dvēseļu putenis” komanda vērsusies pie sabiedrības ar patiesi smagu vēsti un lūgumu steigt palīgā. Bijušajam Nacionālo bruņoto spēku karavīram un talantīgajam aktierim Ziedonim Ločmelim, kura uzraudzībā top filma par latviešu strēlniekiem, atklāta smaga saslimšana un nepieciešams atbalsts ārstēšanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Latvijas armijas civilajam darbiniekam, štāba virsseržantam Ziedonim Ločmelim pirms diviem mēnešiem atklāja smagu slimību, ar kuru ir jācīnās, un šī cīņa prasa ne tikai spēku un drosmi, bet arī daudz finansiālos resursus. Pašreiz tiek veikta ķīmijas terapija un būs garš rehabilitācijas periods,” teikts filmas “Dvēseļu putenis” “Facebook” profilā.

"Dvēseļu putenis" Ziemassvētku kauju filmēšana Valgundes pagastā

Gaidot Latvijas simtgadi, manāmi sarosījušies kultūras jomas pārstāvji, kuri valsts apaļajā jubilejā iecerējuši pasniegt tautai skatāmas un klausāmas dāvanas. Šajā ...

gallery icon
51

Īsumā par Ziedoni Ločmeli:

Dzimis Aucē, Skolas gaitas uzsācis Bēnes pamatskolā. Aktīvajā militārajā dienestā bijis no 1993. gada: dienējis: Speciālo uzdevumu vienībā (NBS Speciālo uzdevumu vienība), Zemessardzē (Zemessardzes 13. kājnieku bataljons un 19. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi) un Sauszemes spēkos (Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde).

Piedalījies vairākās starptautiskajās miera uzturēšanas misijās, Latvijas kontingenta sastāvā. Guvis lodes ievainojumu misijā Irākā savā 38. dzimšanas dienā. Vairākus gadus strādājis privātajā sektora par miesassargu.

Šobrīd strādā Nacionālajos bruņotajos spēkos kā civilais darbinieks. Ļoti aktīvi piedalās jaunsargu apmācības kā instruktors.

Ziedonis raksta dzeju, kaļ viduslaiku ieročus un rotas (piem. filmai “Nameja gredzens”), trenē jaunsargus un filmējas. Filmējies vairāk nekā 40 latviešu un ārzemju spēlfilmās: piem. “Džimlai rūdi rallallā”, “Nameja gredzens”. Ieguvis arī apbalvojumu: Nacionālā kino balva „Lielais Kristaps” kategorijā „Labākais aktieris otrā plāna lomā”.

“Ziedonis ir gādīgs divu meitu tēvs! Tāpēc no visas sirds aicinām palīdzēt, ar finansiālu atbalstu ziedojot Z. Ločmelim,” pauž aicinājums sociālajos tīklos.

Ziedojumus var nodot (nogādāt) Nodrošinājuma pavēlniecības 3. Reğionālā nodrošinājuma centra (Kadaga) Lietvedībā vai sūtīt personīgi uz kontu Ziedonis Ločmelis LV23HABA0551006353297.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās