foto: LETA
Praktiska informācija visiem, kas 18. novembra svētku pasākumus apmeklēs Rīgā
Brīvības piemineklis.
Sabiedrība
2018. gada 15. novembris, 15:40

Praktiska informācija visiem, kas 18. novembra svētku pasākumus apmeklēs Rīgā

Jauns.lv

Svinot Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma. Lai svētki sagādātu prieku un pozitīvas izjūtas, Kultūras ministrijas izstrādātie praktiskie ieteikumi palīdzēs labāk sagatavoties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētku programma būs gana plaša -  svinīgi pasākumi pie Brīvības pieminekļa, tostarp muzikāls notikums „18.11.”, svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde, koncerts „Daugav’ abas malas”, kopīga Latvijas valsts himnas dziedāšana un gaismas uzvedums „Saules mūžs” 11. novembra krastmalā, kā arī svētku koncerti un izstādes kultūras centros, koncertzālēs un dievnamos pilsētas centrā un apkaimēs.

Kultūras ministrija aicina laicīgi saplānot programmu: 

  • Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai par satiksmes ierobežojumiem un izmaiņām sabiedriskā transporta maršrutos.
  • Esiet pacietīgi, nokļūšana notikumu vietās var aizņemt vairāk laika, nekā ierasts.
  • Ģērbties silti un ērti.
  • Personīgo transportu ministrija iesaka neizmantot – sabiedriskais transports 18. novembrī būs bez maksas, un daudzbērnu ģimenēm 18. novembrī arī vilcieni būs pieejami bez maksas,
  • Pasākumi tiks plaši atspoguļoti sabiedriskajos medijos – Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

Pasākumu rīkotāji aicina jau laikus iepazīties ar notikumu programmu un izlemt, kurus pasākumus vēlaties apmeklēt.

Svētku laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā – iespējams, lai nokļūtu galamērķī, būs nepieciešams vairāk laika nekā parasti. 

Tā kā liela daļa nozīmīgāko notikumu plānoti ārā, svētku organizētāji aicina izvēlieties siltu un ērtu apģērbu, kas piemērots garām pastaigām. Savai un līdzcilvēku ērtībai organizatori iesaka mājās atstāt lietussargus, nepieciešamības gadījumā tos aizstājot ar lietusmēteļiem, kā arī liela izmēra somas, foto, video aparatūras statīvus un pašbildēšanas statīvus jeb tā sauktos selfijstikus.

Jebkurš svētku dalībnieks vai skatītājs drīkstēs gan filmēt, gan fotografēt svētku norisi, neizmantojot statīvus un bezpilota lidaparātus jeb dronus.

No 17. līdz 19. novembrim Rīgā būs noteikta bezpilota lidaparātu lidojumu aizlieguma zona, kas tiks stingri uzraudzīta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās