foto: LETA
Arī balsojuma priekšvakarā politiķi nav vienojušies par Saeimas vadību
Saeimas ēka.
Politika
2018. gada 5. novembris, 18:30

Arī balsojuma priekšvakarā politiķi nav vienojušies par Saeimas vadību

Jauns.lv / LETA

Arī balsojuma priekšvakarā politiķi nav vienojušies par Saeimas Prezidija sastāvu, noskaidroja aģentūra LETA. Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) turpinot strādāt, lai gūtu atbalstu saviem kandidātiem parlamenta spīkera amatam - Dagmārai Beitnerei-Le Gallai (JKP) vai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK). Politiķi arī neoficiālās sarunās ir piesardzīgi savās prognozēs par Prezidija sastāvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No balsojuma par spīkeru un tā, kurš rezultātā šo amatu ieņems, būs atkarīgs arī pārējais Prezidija sastāvs.

Daļa frakciju pagaidām oficiāli nenosauc, kā tās iecerējušas balsot jautājumā par spīkeru. JKP un nacionālā apvienība plāno atbalstīt savus kandidātus.

"Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs pagaidām nesola atbalstu kādam no izvirzītājiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātiem - Beitnerei-Le Gallai vai Mūrniecei. "Neviens no viņiem nav mūs uzrunājis, acīmredzot mūsu balsis viņiem nevajag, un tad viņi tās arī nedabūs," aģentūrai LETA pauda Urbanovičs. "Varbūt mūsu balsis kādu var aizvainot, mēs taču esam tik ļoti nožņaugti ar sarkanām līnijām," turpināja politiķis.

Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP) pagaidām nekomentē, kuru no izvirzītajām kandidātēm atbalstīs. Kā norādīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, pagaidām neesot pilnīgas skaidrības, kas būs kandidāti uz šo amatu. Politiskajam spēkam ir skaidrs iekšējais viedoklis, kas pašlaik netiks izpausts. Reizē AP vēl vērtēs situāciju, lai pieņemtu tādus lēmumus, kas nodrošinātu strādātspējīgas koalīcijas izveidošanos.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt pašreizējās parlamenta priekšsēdētājas Mūrnieces ievēlēšanu arī par 13.Saeimas priekšsēdētāju, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Ņemot vērā JKP nostāju pret ZZS dalību valdībā, politiskais spēks neredz iespēju atbalstīt JKP pretendenti Beitneri-Le Gallu Saeimas spīkeres amatam.

"Jaunās Vienotības" frakcija arī plāno rīt lemt par šo jautājumu.

Jau vēstīts, ka līdz šim konkrētas vienošanās par Saeimas Prezidija vai komisiju vadību starp 13.Saeimā ievēlētajām partijām nav panāktas. Uz savu pirmo sēdi jaunā Saeima sanāks jau otrdien.

Pašlaik uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un Ināra Mūrniece. Citiem amatiem Prezidijā "Attīstībai/Par!" varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" - Andreju Klementjevu, "KPV LV" - Artusu Kaimiņu, Zaļo un zemnieku savienība - Gundaru Daudzi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās