foto: LETA
Uz "Prāta vētru" Mežaparkā varētu iet pat 50 000 cilvēku
"Prāta vētras" koncertu Mežaparka lielajā estrādē varētu apmeklēt aptuveni 50 000 cilvēku.
Kultūra
2018. gada 18. jūlijs, 14:01

Uz "Prāta vētru" Mežaparkā varētu iet pat 50 000 cilvēku

Jauns.lv / LETA

Grupas "Prāta vētra" turnejas "Skārdu bungu tūre" koncertu Mežaparka lielajā estrādē 17.augustā varētu apmeklēt aptuveni 50 000 cilvēku, sacīja grupas pārstāve Aija Auškāpa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Prāta vētra" atklāj savu jauno "Skārda bungu tūri"

gallery icon
124

Viņa pauda, ka līdz šim atjaunotajā Mežaparka estrādes skatītāju laukumā vēl nav noticis neviens tāda veida koncerts. "Teorētiski izskatās, ka varētu būt vieta 50 000 cilvēku. Mēs gan rēķināsim vēlreiz, lai noteiktu precīzāku skaitu," sacīja Auškāpa, piebilstot, ka šogad pieprasījums uz "Prāta vētras" koncertiem Latvijā ir lielāks nekā iepriekšējos gados.

Grupas pārstāve skaidroja, ka šāds apmeklētāju skaits ir iespējams, jo, gatavojoties koncertam, Mežaparka estrādē uz laiku tiks demontēti visi soli.

Grupas dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts šodien preses konferencē aicināja atbalstītājus uz koncertu ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi. Tāpat apmeklētāji tika aicināti drukātu biļešu vietā pirms koncertiem uzrādīt elektroniski iegādātās biļetes savos viedtālruņos.

SIA "Ergo Latvija" pārstāvis Oskars Matisons norādīja, ka Jelgavā un Rīgā pie koncertu teritorijām būs bez maksas pieejami apsargāti un apdrošināti velosipēdu stāvlaukumi.

Lai rādītu piemēru "zaļai domāšanai", koncertu aparatūru darbinošie ģeneratori patērēs ekoloģiski nekaitīgu degvielu, kā arī koncertu norises vietās būs izvietotas atkritumu šķirošanai paredzētas tvertnes, uzsvēra grupas dalībnieki.

Kā ziņots, "Prāta vētra" šovasar dosies Latvijas turnejā, atklājot to ar uzstāšanos 21.jūlijā Jelgavā, Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij. 28.jūlijā Valmierā koncerts notiks pilsētas centra Dīvaliņa pļavās, bet 3.augustā "Prāta vētra" uzstāsies Ventspils Reņķa dārzā. 11.augustā grupa sniegs koncertu Daugavpilī, bet turnejas noslēgums notiks 17.augustā Mežaparka Lielajā estrādē.

"Prāta vētras" jaunākais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tirdzniecībā nonāca 25.aprīlī. Ieraksta dziesmu vārdu un mūzikas autori ir grupas dalībnieki, Ingars Viļums un albuma producenti - zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Albums ierakstīšana notika Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā, un tas pieejams latviešu, krievu un angļu valodā.

Pēcāk grupa uzstāsies arī ārvalstīs - 20.oktobrī Viļņā, 29.novembrī Sanktpēterburgā, 13.decembrī Maskavā, un 29.decembrī Adelaidā, Austrālijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās