Par Latvijas gada labāko dziesmu atzīst Aminatas "Love injected"
Aminatas dziesma "Love injected" iekarojusi Eiropu ar lieliskajiem panākumiem Eirovīzijā, bet arī saņēmusi Latvijas "Zelta mikrofonu 2015".
Kultūra
2016. gada 15. marts, 23:23

Par Latvijas gada labāko dziesmu atzīst Aminatas "Love injected"

Jauns.lv

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2015" kategorijā "Labākā dziesma" saņēmusi Aminatas dziesma "Love injected", bet kategorijā "Gada albums" triumfēja grupa "The Sound Poets" ar albumu "Pulsē".

Aminata šovakar balvas pasniegšanas ceremonijā plūca laurus arī nominācijā "Labākā debija" ar dziesmu "Inner voice". Savukārt "The Sound Poets" ar albumu "Pulsē" uzvarēja arī nominācijā "Popmūzikas albums".

Balva "Zelta mikrofons" par mūža ieguldījumu tiks pasniegta mūžībā aizgājušā mūziķa Pita Andersona ģimenei.

Kategorijā "Radio hits" balvu saņēma dziesma "Dieviņš", kuru izpilda Dons. Mūziķa dziesmas "Pašā ielas galā" videoklips saņēma arī "Labākā video klipa" titulu.

Nominācijā "Labākais koncertieraksta video" balvu saņēma "Prāta vētra" ar ierakstu "7 soļi svaiga gaisa". Grupas dziesma "Ziemu apēst" ieguva arī titulu "Alfa gada dziesma".

Savukārt balvu nominācijā "Hip - hop mūzikas albums" saņēma Ozols ar albumu "Atpakaļ nākotnē", bet nominācijā "Elektroniskās mūzikas albums" balvu saņēma "Kashuks" ar albumu "Fiction".

Balva "Zelta mikrafons" nominācijā "Roka un metāla mūzikas albums" tika pasniegta grupai "Skyforger" par albumu "Senprūsija".

Kategorijā "Tautas un pasaules mūzikas albums" uzvarēja apvienības "Zāle" albums "Viņa", par nominācijas "Džeza un blūza albums" uzvarētāju kļuva Aivars Hermanis ar albumu "Liepājas iela", bet kategorijā "Akadēmiskās mūzikas albums" laurus plūca Valsts akadēmiskā kora "Latvija" un diriģenta Māra Sirmā ieraksts "Emīls Dārziņš".

Balvu nominācijā "Šlāgera un kantri mūzikas albums" saņēma grupas "Dakota" albums "Mana spēle".

Titulu "Alternatīvais un indie mūzikas albums" saņēma "Sigma" ar albumu "Sazaroto taku dārzs".

Pēc gada pārtraukuma atkal atgriezās nominācija "Dziesminieku albums", kurā šogad laurus plūca Alise Joste ar albumu "Hardships are ships".

Visbeidzot par nominācijas "Bērnu mūzikas albums" laureātiem kļuva grupas "Big Al & The Jokers" sadarbībā ar bērnu koncertgrupu "Pigoriņi" albums "Lililā un viņas pigoriņi".

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" šogad notika jau 20.reizi. Šogad uz "Zelta mikrofona" balvām pretendēja kopumā 114 albumi, 61 dziesma, 57 videoklipi, 31 debitants un astoņi koncertieraksti.

Gada dziesma - Aminatas "Love injected"


LETA/Foto: AFP/LETA