foto: Zane Bitere/LETA
Šorīt notikušās maksātnespējas administratora Bunkus slepkavības vietā atjaunota transporta satiksme
Aizsaules ielā 1, izmantojot šaujamieroci, nogalināts Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojās ar baltas krāsas "Range Rover" automašīnu.
112
2018. gada 30. maijs, 17:40

Šorīt notikušās maksātnespējas administratora Bunkus slepkavības vietā atjaunota transporta satiksme

Jauns.lv / LETA

Valsts policija (VP) ir pilnībā atjaunojusi satiksmi Aizsaules ielā, kur no rīta tika noslepkavots maksātnespējas administrators un advokāts Mārtiņš Bunkus, pavēstīja VP.

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

Satiksme ielā tika slēgta no plkst.9.30 un līdz satiksmes atjaunošanas brīdim uz ielas tika veiktas izmeklēšanas darbības.

Jau ziņors, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā "Range Rover" trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Baltajai "Range Rover", pie kuras stūres bija Bunkus, cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē. Automašīna braukusi virzienā uz Brāļu kapiem, nobraukusi no ceļa labajā pusē, nolauzusi ceļa zīmi un ietriekusies kapu nožogojumā, to sabojājot.

VP jau iepriekš sākts kriminālprocess par draudiem maksātnespējas administratoram un advokātam Mārtiņam Bunkum, kuru trešdien noslepkavoja netālu no Meža kapiem Rīgā, žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Kriminālprocess sākts 2016.gadā pēc iesnieguma par draudiem. Šajā lietā aizdomās turēto nav.

Tāpat Grišins pastāstīja, ka Bunkus noslepkavošanā izmantots automātiskais ierocis, taču aizdomās turēto patlaban nav. Policija uzskata, ka noziegumu paveikuši vismaz divi cilvēki.

Pie krematorijas nodedzis furgons, kas izmantots Bunkus noslepkavošanā

gallery icon
46

Grišins arī apstiprināja, ka nozieguma pastrādāšanā izmantota furgona tipa automašīna "Volkswagen" ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas un dzelzceļa sliedēm.

Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota. Grišins gan prognozēja, ka parādīsies arī jaunas versijas. "Patlaban ir daudz versijas un apakšversijas," norādīja policijas pārstāvis.

Slepkavības izmeklēšanā esot piesaistīti labākie izmeklētāji un operatīvie darbinieki.

Policija aicina atsaukties slepkavības lieciniekus un ikvienu, kuram ir informācija, kas varētu palīdzēt slepkavības atklāšanā. Policija arī lūdz atsaukties cilvēkus, kuri ievēroja slepkavībā izmantotā transportlīdzekļa dedzināšanu.

Plašāku informāciju policija varētu sniegt tuvākajās dienās.

Interneta vietne "Pietiek" pirms dažiem gadiem, kas saskan ar laiku, kad policija saņēmusi iesniegumu par draudiem Bunkum, aprakstīja konfliktu, kas Bunkum kā maksātnespējīgās "Rego Trade" administratoram bija izveidojies ar uzņēmēju Mihailu Uļmanu.

Pārtikas vairumtirgotājs "Rego Trade" par maksātnespējīgu tika atzīts 2008. gada pavasarī. Pēc stāšanās amatā administrators Bunkus konstatēja, ka uzņēmuma bijušie valdes locekļi - Uļmans, Aleksandrs Budovskis un Dans Vapne - pirms maksātnespējas pasludināšanas izsaimniekojuši "Rego Trade" aktīvus, tādēļ administrators pret viņiem vērsās tiesā ar prasībām par līdzekļu piedziņu.

Uzņēmējs sūdzējās, ka "Rego Trade" lielākais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar gandrīz divām trešdaļām balsstiesību kreditoru sapulcēs, kurās dienestu pārstāvēja administratora brāļa, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Maksātnespējas procesa daļas vadītāja Kaspara Bunkus padotie. Uļmans apgalvoja, ka kreditoru sapulcēs VID pārstāvji atbalstījuši lēmumus, kas bijuši nevis valsts, bet administratora interesēs. VID gan šādus Uļmana pārmetumus noraidīja, norādot, ka gan administrators, gan VID ievērojuši visas likumu prasības.

Savā karjerā Bunkus administrējis kopumā 48 uzņēmumus, taču šobrīd "Rego Trade" maksātnespēja ir vienīgais aktīvais maksātnespējas process, kurā trešdien Rīgā noslepkavotais Bunkus bija administrators, liecina informācija "Firmas.lv" datu bāzē.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta 2012.gadā apmierināja administratora prasību un no Uļmana par labu uzņēmumam piedzina 265 626 latus (377 952 eiro).

Šobrīd maksātnespējīgajam uzņēmumam ir prasījuma tiesības arī pret Budovski 192 055,50 eiro apmērā un pret Vapni 204 145,75 eiro apmērā. Abus šos parādus Bunkus iepriekš bija plānojis izsolīt 30.maijā, taču 29.maijā administrators atsaucis "Latvijas Vēstnesī" publicēto paziņojumu par izsolēm.