Sabiedrība
2018. gada 14. maijs, 07:24

Ceļu remontu dēļ daudzviet jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

Jauns.lv / LETA

Valsts autoceļu tīklā ir atsākušies remontdarbi, tādēļ autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, kas ieviesti būvdarbu laikā, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Mārupē, kur autobraucējiem jārēķinās ar papildu braukšanas laiku, jo notiek Daugavas ielas (autoceļš P132) pārbūves darbi. Tur ir ieviesti ātruma ierobežojumi un divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Braucot no Rīgas uz Rēzekni vai pretējā virzienā, jārēķinās, ka uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem ir remonts un pieci pagaidu luksoforu posmi.

Braucot no Rīgas uz Daugavpili un pretējā virzienā, jārēķinās, ka ceļa remontdarbi notiek vairākos posmos uz Daugavpils šosejas (A6) un uz tilta pie Daugavpils. Posmā no "Klidziņas" līdz Zemkopības institūtam Skrīveros ir viens ar luksoforu regulēts posms. Remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme virzienā uz Daugavpili notiek pār tiltu, bet no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem.

Vieni no lielākajiem remontdarbiem ir uz autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) pa ceļam no Madlienas līdz Skrīveriem (47,20.-71,27.kilometrā), kur ir 13 luksoforu posmu un to izbraukšana prasa vairāk nekā stundu.

Vidzemē Ainažu šosejas (A1) posmā no Duntes līdz Svētciemam (48,10. līdz 81,28.kilometrā) tiek veikti seguma atjaunošanas darbi un vienā posmā satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Vēl Vidzemē uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30) posmā no Cēsīm līdz Ģūģeriem (2,14.-8,02.kilometrā) divos posmos satiksmi organizē ar luksoforiem, tos var izbraukt 20 minūtēs.

Savukārt uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz Gulbenei (71,5.-90,40.kilometrā) ir seši luksoforu posmi, tos var izbraukt 50 minūtēs.

Latgalē uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem (44,15.-57,54.kilometrā) ir astoņi luksoforu posmi, tos var izbraukt nepilnā stundā. Tiem, kas dodas no Rīgas uz Aglonu un no Aglonas uz Rīgu, LVC iesaka izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi-Nīcgale (P64) un Rēzeknes-Daugavpils ceļu (A13).

Vēl Latgalē uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Steķiem līdz Atašienei (88,0.-99,53.kilometrā) ir septiņi luksoforu posmi, un arī tos var izbraukt nepilnā stundā.

Savukārt uz autoceļa Kārsava-Ludza-Ezernieki (P49) posmā no Pušmucovas līdz Ludzai (16,79.-25,29.kilometrā) satiksme piecos posmos tiek organizēta ar luksoforiem, tos var izbraukt pusstundā.

Kurzemē pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti darbi uz Liepājas šosejas (A9) abpus Saldum. Katrā no remontdarbiem ir divi ar luksoforiem regulējami posmi, kas prasīs papildus 10 minūtes, lai tos šķērsotu.

Uz autoceļa Ventspils-Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei (43,2.-63,0.kilometrā) aktīvo būvdarbu laikā četros posmos satiksmi regulē ar luksoforiem, kurus vakaros ņem nost.

Savukārt uz autoceļa Ezere-Embūte-Grobiņa (P106) posmā no Ezeres līdz Liepiņām (0,06.-14,00.kilometrā) trijos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, tos var izbraukt pusstundā.

Aktuālā informācija par būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555, kā arī LVC mājaslapā Lvceli.lv, kur apskatāma arī pilna ceļu būvdarbu karte.