112
2018. gada 2. maijs, 09:55

Līga Skromane varēja būt nogalināta izvarošanas mēģinājuma laikā, atklāj policija

LETA

Indijā pazudusī Latvijas pilsone Līga Skromane, kuras līķis aprīlī tika atrasts mangrovju mežā upes krastā Indijas dienvidos, bija nožņaugta, ziņoja laikraksts "Indian Express", atsaucoties uz policiju.

"Līķa sekcijas ziņojumā norādīta manuāla nožņaugšana, kurā iesaistīts vairāk nekā viens cilvēks. Ziņojumā ir teikts par mēles kaula lūzumu kaklā. Viņa var būt nogalināta izvarošanas mēģinājuma laikā. Ir bijuši daudzi ārēji ievainojumi, kas var būt radušies cīņas laikā. Ziņojums tomēr nevarēja apstiprināt seksuālu uzbrukumu par sevi, jo līķis bija sadalīšanās stadijā," sacīja policists.

foto: Facebook

Viņš informēja, ka policija apcietinājusi vairākus cilvēkus. "Mēs vēl viņus nopratinām, balstoties uz jaunajiem pavedieniem. Mēs nevaram pateikt, kad notiks apsūdzētā arests," teica policists.

Policija paziņoja, ka tiesu medicīnas ekspertīzes ziņojums vēl nav saņemts.

DNS pārbaudē iepriekš tika apstiprināts, ka atrastais ir 33 gadus vecās Līgas Skromanes līķis.

Līķis tika atrasts Keralas štata Thiruvananthapuramas pilsētā sešus kilometrus no Kovalamas kūrorta, uz kuru kāds autorikšas vadītājs esot aizvedis Līgu pirms viņas pazušanas 14.martā.

Līga Skromane bija ieradusies Keralas štatā kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kura cietusi no smagas depresijas, pazuda 14.martā pēc tam, kad bija atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā.

Abas māsas ir Latvijas pilsones, kuras ilgāku laiku dzīvojušas Īrijā. Ilze paziņoja medijiem, ka Līga varbūt tiktu izglābta, ja policija būtu ātri reaģējusi uz 14.marta ziņojumu par viņas pazušanu.

Policija vēl veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu slepkavības vaininiekus, vēstīja ziņu izdevums "The Week".

Slepkavībā aizdomās turētais Anils Kumars, kuru pēc divu dienu nopratināšanas policija atbrīvoja, bija pateicis, ka četri pašlaik policijas apcietinājumā esoši cilvēki sarunās ar viņu atzinuši, ka ir redzējuši noslepkavoto latviešu sievieti.

Šie četri cilvēki ir narkotiku tirgoņu bandas locekļi un bieži bija apmeklējuši rajonu, kur 21.aprīlī tika atrasts Līgas Skromanes līķis, sacīja Kumars.

Kumars, kurš ir jogas eksperts un nereģistrēts tūristu gids, atzina, ka Līgas Skromanes pazušanas dienā viņš bijis Thiruvananthapuramas pilsētā.

Policija turpina nopratināt četrus apcietinātos un ir konstatējusi, ka nozieguma izdarīšanas laikā viņi atradušies citur, nekā viņi apgalvoja. Tomēr policijai vēl nav konkrētu pierādījumu, lai atmaskotu aizdomās turētos.

Policija uzskata, ka Līga Kovalamā satikusies ar Kumaru, kurš varbūt Līgu pārliecinājis doties izbraukumā ar laivu vai prāmi uz Čenthilakari kopā ar Kumaru un viņa diviem draugiem. Brauciena galamērķī vīrieši piedzērušies un uzbrukuši Līgai, kura pretojusies viņu uzmācībai.

Saskaņā ar policijas versiju uzbrucēji var būt nožņauguši Līgu un mēģinājuši pakārt līķi kokā, lai imitētu pašnāvību, bet līķis nokritis. Šo versiju apstiprina līķa novietojums, kā arī koku zaru un citu materiālu izpēte.

Keralas policijas izveidota Īpašā izmeklēšanas grupa Kovalamā ir izteikusies, ka tai ir spēcīgi pavedieni šajā lietā un tā dažu dienu laikā nāks klajā ar paziņojumu par iespējamiem slepkavām, vēstīja ziņu izdevums mid-day.com.