foto: Gints Jankovskis
Līdz Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukuma nodošanai ekspluatācijā atlikuši aptuveni divi mēneši; darbi norit pēc plānotā grafika
Ziemas periodā Mežaparka estrādē ir paveikts apjomīgs darbs.
Runā Rīga
2018. gada 12. aprīlis, 16:31

Līdz Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukuma nodošanai ekspluatācijā atlikuši aptuveni divi mēneši; darbi norit pēc plānotā grafika

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ceturtdien, 12. aprīlī, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas domes rīcības komiteja kopā ar Izglītības, kultūras un sporta komitejas pārstāvjiem un svētku rīkotajiem iepazinās ar Mežaparka Lielās estrādes pārbūves darbiem, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukuma nodošanai ekspluatācijā atlikuši aptuveni divi mēneši

Ceturtdien, 12. aprīlī, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas domes rīcības komiteja kopā ar Izglītības, kultūras ...

gallery icon
112

„Šodien klātienē pārliecinājāmies, ka būvniecības pirmās kārtas darbi Mežaparka Lielajā estrādē norit pēc plānotā grafika un valsts simtgades gaidītākie svētki notiks atjaunotā vietā un tiem paredzētā laikā. Visas iesaistītās puses – Rīgas pašvaldība, svētku rīkotāji un būvnieki ar lielu atbildību ikdienu veic savu darbu, lai kopīgi izdotos lieliski svētki,” teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un XXVI Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas pilsētas rīcības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs informēja: „Šobrīd ir paveikti gandrīz 88 % no plānotajiem būvniecības darbiem. Ir pabeigti jaunā žoga montāžas darbi, turpinās bruģa ieklāšana un zāliena pamatnes sagatavošana skatītāju laukumā. Notiek margu uzstādīšana, norit pagaidu koristu tribīņu montāža. Joprojām turpinās inženiertīklu izbūves darbi. Ir uzstādīti abi gaismas torņi un pabeigta gaismas stabu montāža visā estrādes teritorijā. Norit labierīcību un pergolas koka elementu uzstādīšana un drīz atsāksies ceļa seguma klāšana uz jaunizbūvētā ceļa no Viestura prospekta puses. Savu kārtu gaida arī estrādes soli, kuri jau ir piegādāti Rīgā.”

Pilnsabiedrības „LNK, RERE” projektu direktors Valdis Koks saka: „Ir palikuši nedaudz vairāk kā divi mēneši līdz mēs, būvnieki, būsim pabeiguši savu darbu šajā nozīmīgajā objektā. Ziemas periodā ir paveikts apjomīgs darbs, pateicoties inženieru komandai un vairāk nekā 100 strādniekiem ik dienu, lai jau pavisam drīz estrādē pulcētos tūkstošiem dziedātāju un vēl vairāk klausītāju no Latvijas un citām pasaules valstīm.”

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcija

Šodien plkst.11 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas domes rīcības komiteja iepazīsies ar Mežaparka Lielās estrādes ...

gallery icon
91

Pagājušajā gadā 20. aprīlī uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pārbūvi. Pirmās kārtas būvniecības darbus, kas paredz jauna skatītāju laukuma izbūvi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS „LNK, RERE”.

Rīgas domes rīcības komiteja tika izveidota, lai nodrošinātu Rīgas kā stratēģiskā sadarbības partnera kvalitatīvu darbību XXVI Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XVI Deju svētku sagatavošanas procesā. Latvijas valsts simtgadei veltītie svētki notiks Rīgā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Rīcības komiteju vada Andris Ameriks, viņa vietnieki komitejā ir: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Komitejā darbojas arī Rīgas domes atbildīgo struktūrvienību, departamentu un kapitālsabiedrību pārstāvji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās