Indijas tūrisma ministrs sola palīdzību latvietes Līgas meklēšanā
Pazudusī Līga Skromane.
112
2018. gada 23. marts, 06:16

Indijas tūrisma ministrs sola palīdzību latvietes Līgas meklēšanā

Jauns.lv

Indijas dienvidu Keralas štata tūrisma ministrs Kadakampals Surendrans solījis, ka viņš un indiešu varas iestādes darīs visu, lai atrastu pirms nedēļas bez vēsts pazudušo 33 gadus veco Īrijas latvieti Līgu Skromani. Skromane, kuras pastāvīgā dzīvesvieta jau vairākus gadus ir Īrija, pazuda 14. martā.

Līga Skromane uz Keralu bija devusies 21. februārī kopā ar māsu Ilzi, lai piedalītos ajurvēdas kursos. Viņas uzturējās Dharmas Ajūrvēdas un dziedniecības centrā, kad 14. martā no rīta Ilze devās uz jogas nodarbību, bet māsa palika istabā, aizbildinoties ar galvassāpēm. Kad Ilze pēc stundas atgriezās no jogas, Līgas nekur nebija.

Pazudusī, kura cieta no posttraumatiskās depresijas, ir ļoti ievainojama un maiga, uzticas ikvienam, norāda viņas māsa, Viņas bažas pieaug ar katru brīdi, vēsta Īrijas latviešu portāls baltic-ireland.ie.

Meklēšanas laikā izdevies vien noskaidrot, ka kāds rikšas vadītājs Līgu pirms nedēļas pēc viņas lūguma aizvedis uz Kovalamas pludmali, kur ap pusdienlaiku viņu redzējuši divi liecinieki, bet vēlāk sievieti neviens nav redzējis.

foto: Facebook
Keralas štatā izlīmēti vairāki simti plakātu, lūdzot palīdzību pirms nedēļas tur pazudušās latvietes Līgas meklēšanā.

Indijā ir ieradies arī Līgas draugs, īrs Endrjū, kurš kopā ar draudzenes māsu izmisīgi meklē viņu, apstaigājot pludmales un visas tuvējās apkaimes vietas, iztaujājot vietējos iedzīvotājus un sniedzot intervijas vietējiem žurnālistiem. Lai piespiestu Indijas varas iestādes aktīvāk iesaistīties pazudušās sievietes meklēšanā, Līgas tuvinieki lūguši arī Īrijas un Latvijas Ārlietu ministrijas palīdzību.

Indijas laikraksti raksta, ka Keralas tūrisma ministrs Kadakampals Surendrans paziņojis, ka nodrošinās visu nepieciešamo palīdzību, lai atrastu pazudušo latvieti. Viņš arī ticies ar Skromanes radiniekiem, kuriem to apsolījis.

Latvijas Ārlietu ministrija portālu Jauns.lv informēja: „Latvijas vēstniecība Indijā un Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments par Latvijas pilsones Līgas bezvēsts prombūtni Indijā, Keralā, tika informēts šī gada 16. martā. Apliecinām, ka Līgas meklēšanai ir augsta prioritāte Latvijas vēstniecības Indijā darba kārtībā.

Vairāki pazudušās Latvijas pilsones ģimenes locekļi un draugi vērsušies Latvijas konsulārajā dienestā. Latvijas vēstniecība Indijā ir ciešā saziņā ar sievietes tuviniekiem un aktīvi sadarbojas ar vairākām Indijas policijas nodaļām. Vienlaikus vēstniecība ir vērsusies Indijas Ārlietu ministrijā, lūdzot īpašu atbalstu Līgas meklēšanā. Tāpat ir iesaistīts Latvijas goda konsuls Indijā, kura konsulārajā apgabalā ietilpst reģions, kurā pazuda Līga.

Konsulārais dienests par Latvijas pilsones bezvēsts prombūtni Indijā ir informējis arī Latvijā akreditēto Indijas vēstniecību Zviedrijā. Indijas vēstniec paudusi gatavību sniegt visu iespējamo atbalstu.

Konsulārais dienests turpinās aktīvi sekot līdzi lietas attīstībai un Līgas ģimenei sniegs nepieciešamo atbalstu un palīdzību”.

Līgas māsa Ilze visus, kuriem ir kāda informācija, lūdz ar viņu sazināties pa e-pastu skromane@yahoo.com vai zvanīt uz mobilo tālruni Indijā: 00 91 8138-054751.