foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Traģēdijā ar mazo Ivanu tiesās policisti, kura nereaģēja uz cilvēku zvaniem par redzētu puisēnu
Policiste apsūdzēta par nereaģēšanu uz zvaniem, kuros ticis pausts, ka mazais Ivans redzēts.
112
2018. gada 22. marts, 13:32

Traģēdijā ar mazo Ivanu tiesās policisti, kura nereaģēja uz cilvēku zvaniem par redzētu puisēnu

Jauns.lv

Kurzemes apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību nu jau bijušajai Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes policistei par bezdarbību, kura nav ziņojusi par saņemtajiem zvaniem, ka piecgadīgais Ivans viens pats izkāpis no autobusa Grobiņas novada Dubeņos. Iespējams, ka policistes rīcība būtu palīdzēju piecgadīgo Ivanu glābt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka Liepājas laikrakstam „Kurzemes Vārds” pastāstījusi, ka jūlijā bojāgājušā Ivana lietā apsūdzība bijušajai policistei uzrādīta pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas – par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas. Par to draud brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

„Tā kā lietā turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tad šobrīd sīkāki lietas apstākļi no prokuratūras puses netiek komentēti,” „Kurzemes Vārdam” norādīja Eiduka.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Policiste apsūdzēta par nereaģēšanu uz zvaniem, kuros ticis pausts, ka mazais Ivans redzēts.

Portāls Jauns.lv jau rakstīja, ka kriminālvajāšanu pret policisti rosināja sākt Iekšējās drošības birojs. Tika noskaidrots, ka policijas dežūrdaļas darbiniece 2. jūlijā, dienu pēc zēna pazušanas, pildot amata pienākumus, telefoniski bija saņēmusi vairākus zvanus par iespējamo Ivana Berladina atrašanās vietu. Taču minētā informācija netika nodota tiem, kuri organizēja pazudušā zēna meklēšanu. Meklēšanas pasākumi Dubeņos un apkārtnē tika uzsākti tikai 9. jūlijā un 11. jūlijā zēnu atrada mirušu. Policisti, kura par saņemto informāciju neziņoja, drīz pēc notikušā atbrīvoja no amata.

Policijas darbiniece, kura palaida garām informāciju, ka mazais zēns nākamajā dienā pēc pazušanas redzēts Dubeņu ciemā, veica dienesta pienākumus Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Operatīvās vadības nodaļā.

Mazā Ivana guldīšana zemes klēpī

Atvadas no 5 gadus vecā Ivana Berladina Garnizona kapsētā.

gallery icon
57

Policija jau pērn informēja, ka kāda policijas amatpersona, pieņemot informāciju par iespējamo bērna atrašanās vietu iepriekšējā dienā, ko it kā esot apgalvojis cits cilvēks, nenodeva šo informāciju tālāk meklēšanas grupai, tādējādi rupji pārkāpjot sava darba instrukcijas un neveicot normatīvajos aktos paredzētās darbības.

Piecus gadus vecais Ivans no mājām Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja pagājušā gada 1. jūlijā ap pusdeviņiem no rīta. Zēna māte policijai par dēla pazušanu ziņoja vairāk nekā pēc diennakts – 2. jūlija pēcpusdienā, pēc kā nekavējoties tika uzsākti plaši puisēna meklēšanas darbi. Pēc desmit dienām Ivanu meža Dubeņos atrada mirušu, viņš bija nosalis. Zēns pilsētā bija iekāpis nepareizā satiksmes autobusā un apmaldījies.

Vieta, kur atrada mirušā Ivana ķermeni

Gan pie mirušā puisēna mājas Pāvilostas ielā 1, gan meža brikšņos Dubešos, kur zēna līķi atrada, cilvēki turpina nolikt ziedus ...

gallery icon
13
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās