foto: Publicitātes
TIEŠRAIDE no konferences, kas veltīta elastīgu bērnu uzraudzības pakalpojumu nodrošināšanai vecākiem ar nestandarta darba laiku
Sabiedrība
2018. gada 8. marts, 10:00

TIEŠRAIDE no konferences, kas veltīta elastīgu bērnu uzraudzības pakalpojumu nodrošināšanai vecākiem ar nestandarta darba laiku

Karlīna Timofejeva

Šodien, 8. martā Rīgā, viesnīcā “Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra”, Krogus ielā 1, notiek konference par Labklājības ministrijas īstenotā projekta “Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku” rezultātiem.

Nepieciešamība apvienot darbu un ģimenes dzīvi rada jautājumus, problēmas, izaicinājumus un dilemmas dažādām ieinteresētajām pusēm. Tāpēc pasākuma mērķis ir aicināt kopā starptautiskos un vietējos ekspertus, uzņēmējus, politiķus, valsts un reģionālās politikas veidotājus, pilsoniskās sabiedrības un pašvaldību pārstāvjus, lai kopīgi meklētu risinājumus ģimenes dzīves un darba līdzsvarošanas izaicinājumiem.
 
Konferences laikā paredzēts: novērtēt sociālās intervences rezultātus; analizēt sabiedrības izaicinājumus nākotnes darba un ģimenes dzīves kontekstā; identificēt potenciālās nākotnes iespējas, ko rada darba laika modeļi ilgtspējīgam darbam; apskatīt sociālās inovācijas iespējamo nozīmi bērnu aprūpes pakalpojumu sfērā nākamās paaudzes organizāciju un darba un dzīves politikas jomā; attīstīt jaunus sadarbības veidus un dažādu ieinteresēto personu lomas darba un ģimenes dzīves labākai saskaņošanai.
 
Konferenci ar uzrunu atklās labklājības ministrs Jānis Reirs, un tās laikā uzstāsies vairāki referenti, tostarp EUROFOUND pētījumu vadītājs Jorge Cabrita, Jiveskiles (Jyväskylä, Somija) universitātes docents Mia Tammelin, Rīgas Stradiņa Universitātes asociētais profesors Ivars Vanadziņš, Igaunijas Sociālo lietu ministrijas Bērnu un ģimeņu departamenta galvenā speciāliste Laura Viilup, Latvijas Universitātes profesors Ivars Austers, labklājības ministra padomnieks Kārlis Eņģelis, portāla “mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, uzņēmumu “Valmieras stikla šķiedra”, “AirBaltic”, Starptautiskā lidosta “Rīga”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji un citi.

Labklājības ministrijas projekts “Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku” tika sākts 2015. gada 1. augustā ar mērķi attīstīt elastīgus bērnu aprūpes pakalpojumus vecākiem, kuri strādā nestandarta darba laiku, izveidojot ilgtermiņa modeli šo pakalpojumu subsidēšanai un tādējādi veicinot vecāku nodarbinātību un darba un ģimenes dzīves saskaņošanu. Projekts tiek īstenots Eiropas Savienības Nodarbinātības un sociālās inovācijas programmas (EaSI PROGRESS) 2014.-2020. gadam ietvaros sadarbībā ar Jelgavas, Rīgas un Valmieras pilsētu pašvaldībām un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu.

Vairāk informācija par projektu šeit - http://www.lm.gov.lv/text/3159

Labklājības ministrijas administrēts un Eiropas Savienības Nodarbinātības un sociālās inovācijas programmas (EaSI) līdzfinansēts projekts „Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku".