foto: Valsts policija
FOTO: avārijā Grobiņas pagastā 3 cietušie; policisti aicina šoferus būt uzmanīgiem
112
2018. gada 5. marts, 14:39

FOTO: avārijā Grobiņas pagastā 3 cietušie; policisti aicina šoferus būt uzmanīgiem

Jauns.lv

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde pēc divām nedēļas nogalē notikušām avārijām publicējusi aicinājumu un atgādinājumu braukt uzmanīgi, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu. 

Policisti stāsta, ka šajā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi, kuros trīs cietuši cilvēki. 4. martā ap plkst.16:50 Valsts policijā saņemta informācijas no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Grobiņas pagastā uz autoceļa Nīca-Otaņķi-Grobiņa noticis ceļu satiksmes negadījums. 1994. gadā dzimis vīrietis vadīja transportlīdzekli "Volkswagen Transporter" un, neizvēloties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā sānslīdē nobrauca no ceļa un apgāzās. 

foto: Valsts policija

Negadījumā cieta automašīnas vadītājs un pasažiere, 1994. gadā dzimusi sieviete. Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība. 

Savukārt ap plkst.19.40 Valsts policijā saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka no Alsungā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā 1965. gadā dzimis vīrietis, vadot velosipēdu, krita. Vīrietis velosipēdu vadījis, būdams 1,75 promiļu reibumā. Cietušais ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

"Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā," saka likumsargi. 

foto: Valsts policija