foto: LETA
Pauls neredz jēgu ne oligarhu medībām, ne čekas maisu atvēršanai un vīlies arī simtgades programmā
Maestro Raimondam Paulam šodien dzimšanas diena. Īsi pirms tās viņš aprunājies par valstī svarīgākajām lietām.
2018. gada 12. janvāris, 08:29

Pauls neredz jēgu ne oligarhu medībām, ne čekas maisu atvēršanai un vīlies arī simtgades programmā

Kasjauns.lv/LETA

Maestro Raimonds Pauls neredz jēgu publiskot tā sauktos "čekas maisus". "Latvijas simtgade tuvojas, bet mēs visi līdz tam brīdim būsim sanaidojušies," intervijā "Neatkarīgajai" sacījis komponists.

"Nu taču vienreiz jābeidz tā kaķa vilkšana aiz astes! Vai nu atveriet, vai sadedziniet! Cik tad gadu jau pagājuši kopš neatkarīgas valsts atjaunošanas? Drīz būs trīsdesmit? Un mēs aizvien ņemamies ar tiem maisiem. Tiešām valstī nav citu problēmu, ko risināt? Ko mēs panāksim, atverot tos maisus? Piemēram, tāds Rokpeļņa variants. Vai kāds cits cilvēks, vienalga, kas. Aizies viņa mazbērni uz skolu, visi rādīs ar pirkstiem, re, tavs vectēvs bija čekas stukačs! Tas kādam ir vajadzīgs? Tie taču nav ne slepkavojuši, ne šāvuši. Apstājieties!" izteicies Pauls.

"Tādai mazai tautiņai, cik nu mēs esam te palikuši, vajadzētu apstāties pašiznīcināšanas maratonā. Vajadzētu sākt domāt, kā mums tikt ārā no pēdējām vietām ekonomikā, demogrāfijā..." turpinājis Pauls.

Pauls arī neredz jēgu "oligarhu medībām" Saeimā, bet tā vietā vēlētos, lai aktīvāk tiktu pētīts "Latvijas Krājbankas" krahs, kurā viņš zaudēja ap miljonu latu. ""Oligarhus" medīt - lūk, tas kādam šķiet pilnīgi pareizi! Nu, nevaram mēs tiem "oligarhiem" neko pierādīt! Lembergu tiesā jau gadus desmit, nu, cik ilgi vēl?" pukojies Pauls.

Tāpat Paulu ne īpaši apmierina Latvijas simtgades pasākumu programma, kas esot pārāk depresīva. "Viens otrs, dabūjis naudu, nu tik taisa pasākumus. Kad paklausos tās programmas, manī rodas tikai viens jautājums: vai tiešām mūsu valsts un mūsu pašu pamatā ir tikai vienas vienīgas ciešanas? Ir daži skaisti gabali, bet ciešanas - pāri visam! Nedod, Dievs, pasmaidīt, kur nu vēl - pajokoties un pasmieties. Arī valsts svētkos - tikai ciešanas vien. Nē, ir datumi un notikumi, kurus nedrīkst nepieminēt, bet jābūt taču līdzsvaram starp nopietnību un vieglumu."

"Esmu pret to, ka šīs svinības tiek pārspīlētas un uzspēlētas. Tagad tas viss jau aizgājis par tālu... Bet varēja darīt daudz ko mazāk. Būtu ideāla dāvana, ja uz šiem svētkiem Rīgā tiktu uzcelta koncertzāle. Jauki būtu, ja teātri iestudētu jaunas latviešu lugas vai operas izrādes - lūk, tādiem mērķiem varētu piešķirt naudu. Bet visi tie standarta koncerti..." piebildis Maestro.

Daudz laimes dzimšanas dienā, Maestro!

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon
128

Raimonds Pauls pēc izrādes jautrā omā

Komponists Raimonds Pauls Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādē “Mežapīles” 2016. gada 21. aprīlī.

gallery icon
14

Komponists Raimonds Pauls

gallery icon
28