Burves Džūlijas Vangas fotogrāfe atklāj izstādi Rīgā. Lūk, ko viņa stāsta par Vangu! FOTO
Jūlija Dmitrenko atklāj, ka gatavojot fotoizstādi „Hollywood in Latvia”, aktrise Elīna Dzelme pārsteigusi ar vienkāršību. Lūk, Jūlijas foto, kurā Dzelme ir kā Nomi Rapasa filmā “Meitene ar pūķa tetovējumu”.
Sabiedrība
2016. gada 18. aprīlis, 14:42

Burves Džūlijas Vangas fotogrāfe atklāj izstādi Rīgā. Lūk, ko viņa stāsta par Vangu! FOTO

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē kādā Rīgas centra restorānā tika atklāta fotogrāfes Jūlijas Dmitrenko pirmā fotoizstāde „Hollywood in Latvia”, kurā Latvijas slavenības aplūkojamas Holivudas filmu pazīstamu varoņu tēlos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tajos iejutās dziedātājs un šovmenis Roberto Meloni, aktrise un māksliniece Elīna Dzelme, aktrise Madara Botmane, aktieris Andris Bulis, aktieris Rihards Lepers, dziedātāja Samanta Tīna Poļakova, mākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, uzņēmēja Svetlana Loeva, skaistumkonkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate, uzņēmēja Marika Ģederte, modele Agnese Landau, kā arī rakstniece, TV šova “Pelnrušķīte” uzvarētāja Kristīne Teilāne. Tēlus fotogrāfe katram savam modelim piemeklēja īpaši rūpīgi, lai izceltu kādu no zvaigžņu īpašībām, līdzībām.

Fotogrāfe atklāj, ka viņai bijis ļoti patīkami sastrādāties ar Latvijā zināmām personībām. „Visi kā viens viņi darba procesā bija īstas personības, ar savu fotografēšanās pieredzi, kāds arī ar savām ambīcijām, bet tas ir normāli. Visas fotogrāfijas taisīju pati un arī to nepieciešamo apstrādi veicu pati, bez profesionālām gaismām, bez stilistiem un grimētāja,” stāsta fotoizstādes autore.

Jūlija ar fotografēšanu nodarbojas jau no 15 gadu vecuma, un vairākus savus darbus viņa papildus izstādes fotogrāfijām bija izlikusi apskatei. Dažās no tiem bija redzama arī slavenā TV šova “Ekstrasensu cīņas” 15. sezonas uzvarētāja, rīdziniece Džūlija Vanga, par kuru viņas fotogrāfe Dmitrenko pirms dažiem mēnešiem žurnālam “Kas Jauns” atklāja daudzas atklājusi interesantas lietas. Lūk, dažas no tām!

Burves labākā draudzene

Vangai nav daudz draugu, bet labākā un, iespējams, pat vienīgā draudzene ir tieši Jūlija Dmitrenko.

Fotogrāfe ar Džūliju Vangu iepazinās pirms diviem gadiem. „Tā sanāca, ka daudz ceļoju no Maskavas uz Rīgu un atpakaļ un visbeidzot nolēmu dzīvot Latvijā. Tāpat bija arī Džūlijai, un vēl pirms viņas dalības “Ekstrasensu cīņās” mēs sākām sarakstīties Facebook. Džūlija meklēja fotogrāfu, kurš varētu veidot mākslinieciskas fotosesijas, un atrada manu mājaslapu,” stāsta Jūlija. Viņai nebija bažu par to, ka Džūlija Vanga nodarbojas ar dažādām mistiskām lietām. Gluži pretēji, tas pastiprināja Jūlijas interesi par darbu kopā ar raganu, jo fotogrāfei patīk neordināras fotosesijas.

Pirmās fotosesijas ar Džūliju bijušas vēl pirms viņas dalības “Ekstrasensu cīņās”. Tās notikušas visdažādākajās vietās – pie jūras, uz ielas, dzīvoklī, parkā un arī senos kapos. Tieši kapsēta bija lielākais pārbaudījums pašai fotogrāfei. Viņa tagad atzīst, ka, neraugoties ne uz ko, līdzās Džūlijai jutās droši. „Sākumā, kad devāmies fotografēt uz kapsētu, bija dīvaini. Tur taču apglabāti cilvēki, bet mēs veidosim mākslas fotogrāfijas. Džūlija mani mierināja: „Viss ir labi, te večuks apglabāts, viņš neiebilst”,” atminas Jūlija. Protams, ieejot kapos, noticis arī rituāls – Vanga noskaitījusi sev zināmus tekstus, lai kapsēta notiekošo pieņemtu. „Džūlija ciena cilvēkus, kas tur atdusas, un zina, kas un kā jādara, es tajās lietās nejaucos,” atzīst Jūlija.

Puskaila un asiņojoša uz bodi pēc zeķēm

Vaicāta, kā sastrādāties ar ekstrasensi, Jūlija neminstinoties atbild – ļoti viegli. „Uzreiz viena otru sapratām. Džūlija ir profesionāle. Viņa ir aktrise, modele un arī fotogrāfe. Viņa uz fotosesijām ierodas sagatavojusies, ar savu vīziju, mērķi, ko vēlas redzēt fotogrāfijās,” stāsta Jūlija, atklājot, ka fotosesijās nereti gadās amizantas un kuriozas situācijas. „Mums parasti kopā iet jautri. Reiz steidzami bija nepieciešamas jaunas zeķes. Džūlijai nācās iet uz veikalu tādā izskatā, kādā bija tērpusies fotosesijai, – saplēstos svārkos, puskailām krūtīm, ar sarkaniem traipiem uz sejas, kas atgādināja asinis... Lieki piebilst, ka cilvēki bija pārsteigti. Esmu Džūliju fotografējusi Rīgas centrā uz Brīvības ielas. Garām brauc automašīnas, cilvēki atskatās, jo viņa stāv ielas vidū puskaila,” pasmaida Jūlija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc burvestībām mirst kaķis

Jūlija atzīst, ka arī pašai ilgi bija kārdinājums ielūkoties pasaulē, kas viņai nav jāredz. Kaut arī Džūlija viņu brīdināja, lai nedara neko ar mistiku saistītu, vienu dienu fotogrāfe tomēr pārkāpa robežu un saņēma mācību visai dzīvei. „Džūlija, reiz stāstot par astrālām lietām, piekodināja, ka man nevajag ar kaut ko tādu nodarboties. Tā nav rotaļu pasaule, nekā laba nebūšot, jo esmu pārāk emocionāla. Taču man bija interesanti, iztēlojos, ka staigāšu pa dažādām pasaulēm, dzīve kļūs interesantāka,” Jūlija smejas un turpina: „Atradu pamācības, kā redzēt kādu paralēlo pasauli. Apgūlos uz grīdas un, esot kā starp nomodu un sapni, mēģināju iedomāties to, ko man tad vajadzēja... Sāka notikt mistiskas lietas – redzēju kustīgas parādības, dēmonus, kaut ko, kas eksistē paralēli mums, bet ko parasti cilvēki neredz. Katrā ziņā nekas labs tas nebija, un no tā, ko redzēju, pati nobijos.”

Nākamajā dienā Jūlija brīžiem zaudēja realitātes sajūtu. „Nesapratu, kas notiek, vai tās ir manas fantāzijas, vai esmu pamodusies. Pēkšņi attapos vilcienā, bet neatcerējos, kā tur nokļuvu. Viss bija sagriezies šķērsām. Man kļuva arvien sliktāk. Zvanīju Džūlijai un lūdzu, lai aizvāc to visu. Viņa atbrauca un palīdzēja attīrīt māju no dēmoniem, ko biju saaicinājusi,” tā Jūlija.

Taču ar to viss nebeidzās. Pēc mājas attīrīšanas rituāliem notika ļoti nepatīkams atgadījums. „Izgāju no sava dzīvokļa. Kad atgriezos, mājās vairs nevarēju atrast savu piecus mēnešus veco kaķēnu. Tikai pēc tam uzzināju, ka mans kaķis beigts guļ ārā uz zemes. Ir absolūti skaidrs, ka iespēju izkļūt no mājas viņam nebija – neviens dzīvoklī nebija ielauzies, nekas nebija nozagts, durvis un logi bija ciet. Man nebija izskaidrojuma, kā viņš izkļuva no piektā stāva dzīvokļa. Zvanīju un stāstīju Džūlijai. Viņa bija pārliecināta, ka kaķis uzņēma uz sevi visu to draņķi, no kā attīrījām mani un dzīvokli. Nevienam neiesaku nodarboties ar jebkādām burvestībām un rituāliem Nu jau esmu tikusi tam pāri un samierinājusies ar notikušo, bet toreiz bija baisi,” atceras fotogrāfe. Viņa arī piebilst, ka laikā, kad mēģināja ielīst paralēlajā pasaulē, kaķis uzvedās dīvaini – neļāva burties, bet pēc rituāla veikšanas sēdēja bailīgs istabas kaktā, maz ēda un nespēlējās.

 

 

Kasjauns.lv/ Foto: Inta Mengiša, Eduards Paņičevs, Jūlija Dmitrenko