foto: Publicitātes foto
Aktīvi darbojoties Roņu salās, piecas ģimenes varēs doties kruīzā uz Stokholmu
Lai piedalītos konkursā, jāapmeklē dažādas Ostas svētku aktivitātes, katrā no tām jāatrod Roņu sala un jāizpilda dažādi uzdevumi, par ko kartītē tiks iespiests zīmodziņš.
Sabiedrība
2017. gada 19. augusts, 16:31

Aktīvi darbojoties Roņu salās, piecas ģimenes varēs doties kruīzā uz Stokholmu

Karlīna Timofejeva

Šajā nedēļas nogalē Rīgā risinās Ostas svētki, kas apmeklētājiem sola ne vien interesantu un daudzveidīgu atpūtu, bet arī "Tallink" jūras kruīzu uz Stokholmu. Lai pie tāda tiktu, jābūt aktīvam Roņu salas apmeklētājam, jātiek galā ar āķīgiem uzdevumiem un jāpiedalās izlozē.

Kanāla regate 2017 Rīgas brīvostas kauss

19 августа во время кульминации Праздника Риги состоялось увитое традициями мероприятие – карнавальные соревнования на водных велосипедах. Это была уже ...

gallery icon

No 18. līdz 20. augustam galvaspilsētā krāšņi un ar daudzveidīgām aktivitātēm notiek Rīgas pilsētas svētki 2017, kurus ar atraktīvu un piesātinātu programmu bagātinās arī Ostas svētki. Krāšņā “Kanāla regate” pie Bastejkalna, “Ielu mūzikas diena” Vecrīgā, “Baltic Sail” burinieku parāde Ķīpsalā un “Krastu mačs” pie Kongresu nama ir jau par tradīcijām kļuvuši notikumi. Taču šogad Rīgas Brīvostas pārvalde svētku apmeklētājus aicina būt aktīviem un izmantot iepriekš nebijušas iespējas tikt pie vērtīgam balvām.

“Šogad Ostas svētku jaunums ir krastmalā pie Akmens tilta skatāmā multimediju bāka, kurā ierīkotā videoinstalācija skatītājus ieved ostas rosīgajā dzīvē. Ar moderno risinājumu palīdzību bākā katram ir iespēja virtuāli nokļūt Rīgas ostā un iemēģināt roku kravu pārkraušanā. Papildus tam Rīgā darbojas arī trīs Roņu salas. Tās visas apmeklējot un izpildot uzdevumus, ikvienam svētku viesim ir iespēja piedalīties izlozē un laimēt "Tallink" jūras kruīzu uz Stokholmu ar kuģi “Romantika” vai “Isabelle”,” stāsta Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Rīgas Brīvostas svētku atklāšana

gallery icon

Šodien, 19. augustā darbosies trīs Roņu salas – “Krastu mača” norises vietā pie Kongresu nama, Bastejkalnā, kur risināsies “Kanāla regate” un ir izvietots arī “Ielu mūzikas dienas” centrālais punkts, kā arī Ķīpsalā, Pilsētas jahtklubā līdzās “Baltic Sail” burinieku dokiem. Rīt, 20. augustā viesus gaidīs Roņu sala pie Kongresu nama, kā arī turpinās darboties multimediju bāka krastmalā pie Akmens tilta.

Katrā  Roņu salā kā lieli, tā mazi svētku apmeklētāji kopā ar Roni Matrozi šodien var rosīties zīmēšanas studijā, fotografēties un tikt pie jūrnieka cienīgiem tetovējumiem. Būtiski, ka Roņu salās apmeklētāji var saņemt kartītes, lai piedalītos Roņu salas uzdevumu risināšanā un pretendētu uz vērtīgajām balvām. “Nosacījumi Roņu salas uzdevumu pildīšanai ir vienkārši: Roņu salā jāpaņem kartīte, jāapmeklē dažādas Ostas svētku aktivitātes, katrā no tām jāatrod Roņu sala un jāizpilda dažādi uzdevumi, par ko kartītē tiks iespiests zīmodziņš. Savācot visus piecus zīmodziņus, kartīte jāiemet speciāli tam paredzētā kastē jebkurā no Roņu salām. Piecas laimīgās ģimenes vai draugu grupas četru cilvēku sastāvā laimēs "Tallin" jūras kruīzu uz Stokholmu ar kuģi “Romantika” vai “Isabelle”. Uzvarētājus jau svētdien pulksten 10.30 tiešajā ēterā kopā ar Radio SWH radošo komandu izlozēs Ronis Matrozis. Apmeklētājus, kuri būs tikuši galā ar Roņu salas uzdevumiem, sagaida arī citas balvas,” aicinot aktīvi iesaistīties Roņu salas aktivitātēs, stāsta Liene Ozola.

Vēsturiskie Burinieki ierodas Rīgā

«Baltic Sail Riga 2017» – международный фестиваль классических парусников на Балтийском море, который популяризирует историю и традиции мореходства и уже ...

gallery icon

Plašāka informācija par Ostas svētkiem un citām Rīgas svētku aktivitātēm un norises vietām meklējama interneta vietnēs Rigassvetki.lv un Facebook.com/RigasBrivosta. Papildus tam visu svētku laiku nenogurstošs ceļvedis viesiem būs Radio SWH, kas ar intervijām un tiešraidēm ziņos par aktuālo.