foto: Publicitātes foto
Ostas svētki ar pārsteigumiem un jautrību kā uz zemes, tā ūdenī, ir klāt!
Rīgas Brīvostas svētki iet uz pilnu klapi.
Sabiedrība
2017. gada 19. augusts, 16:08

Ostas svētki ar pārsteigumiem un jautrību kā uz zemes, tā ūdenī, ir klāt!

Karlīna Timofejeva

Šodien un rīt, 20. augustā dažādās aktivitātēs un atrakcijās aicina iepazīt jūrnieku dzīvi, kuģniecības vēsturi un iejusties Rīgas ostas ikdienā Ostas svētkos aicina Rīgas Brīvostas pārvalde. Izceļam galvenos notikumus, kuriem Brīvostas pārvalde aicina pievērst uzmanību.

Kanāla regate 2017 Rīgas brīvostas kauss

19 августа во время кульминации Праздника Риги состоялось увитое традициями мероприятие – карнавальные соревнования на водных велосипедах. Это была уже ...

gallery icon

Sestdien, 19. augustā no pulksten 12.00 līdz pat 17.00 notiks tradīcijām apvītā karnevāliskā sacensība ar ūdens velosipēdiem “Kanāla regate”. Pasākums visas dienas garumā notiks Rīgas kanālā, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas un baleta namam.

No pulksten 12.00 sāksies arī “Ielu mūzikas dienas” pasākumi, kas Vecrīgu pie Zviedru vārtiem, Smilšu ielā, Vaļņu ielā, Kaļķu ielā, Bastejkalnā un citviet pieskandinās ar daudzveidīgiem mūzikas ritmiem un jautrām atrakcijām.

Pulksten 13.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama sāksies iespaidīgais diennakts basketbola turnīrs „Krastu mačs”, kur savā starpā sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāju komandas. Krastu maču atklās trīs punktu metienu un bumbas triekšanas grozā no augšas konkursi, visu diennakti centrālajā laukumā uz īpašas skatuves uzstāsies galvaspilsētas labākie dīdžeji un sestdienas vakarā – arī Latvijā populāri mūziķi.

Vēsturiskie Burinieki ierodas Rīgā

«Baltic Sail Riga 2017» – международный фестиваль классических парусников на Балтийском море, который популяризирует историю и традиции мореходства и уже ...

gallery icon

No pulksten 13.00 apmeklētājus gaida Ostas svētku jaunums – multimediju bāka, kas atrodas krastmalā pie Akmens tilta. Bākā ierīkotā videoinstalācija skatītājus ieved ostas rosīgajā dzīvē. Ar moderno risinājumu palīdzību bākā katram ir iespēja virtuāli nokļūt Rīgas ostā un iemēģināt roku kravu pārkraušanā. Bāka apmeklētājus gaidīs arī svētdien, 20. augustā.

Rīgas Brīvostas svētku atklāšana

gallery icon

Papildus tam Rīgā darbojas arī trīs Roņu salas. Tās visas apmeklējot un izpildot uzdevumus, ikvienam svētku viesim ir iespēja piedalīties izlozē un laimēt "Tallink" jūras kruīzu uz Stokholmu ar kuģi “Romantika” vai “Isabelle”.

19. augustā, darbosies trīs Roņu salas – “Krastu mača” norises vietā pie Kongresu nama, Bastejkalnā, kur risināsies “Kanāla regate” un ir izvietots arī “Ielu mūzikas dienas” centrālais punkts, kā arī Ķīpsalā, Pilsētas jahtklubā līdzās “Baltic Sail” burinieku dokiem. Katrā  Roņu salā kā lieli, tā mazi svētku apmeklētāji kopā ar Roni Matrozi var rosīties zīmēšanas studijā, fotografēties un tikt pie jūrnieka cienīgiem tetovējumiem.

Visos Ostas svētku punktos pie Matroža Roņa un viņa komandas apmeklētāji var saņemt kartītes, lai piedalītos Roņu salas uzdevumu risināšanā un pretendētu uz vērtīgajām balvām. Nosacījumi Roņu salas uzdevumu pildīšanai ir vienkārši: Roņu salā jāpaņem kartīte, jāapmeklē dažādas Ostas svētku aktivitātes, katrā no tām jāatrod Roņu sala un jāizpilda dažādi uzdevumi, par ko kartītē tiks iespiests zīmodziņš. Savācot visus piecus zīmodziņus, kartīte jāiemet speciāli tam paredzētā kastē jebkurā no Roņu salām. Piecas laimīgās ģimenes vai draugu grupas četru cilvēku sastāvā laimēs "Tallink" jūras kruīzu uz Stokholmu ar kuģi “Romantika” vai “Isabelle”. Uzvarētājus jau svētdien pulksten 10.30 tiešajā ēterā kopā ar Radio SWH radošo komandu izlozēs Ronis Matrozis. Apmeklētājus, kuri būs tikuši galā ar Roņu salas uzdevumiem, sagaida arī citas balvas.

foto: Publicitātes foto
Ostas svētku jaunums – multimediju bāka, kas atrodas krastmalā pie Akmens tilta.

Visās šajās aktivitātēs būs sastopams arī Ostas svētku talismans Ronis Matrozis. Plašāka informācija arī par citām Rīgas svētku aktivitātēm un norises vietām meklējama  interneta vietnēs Rigassvetki.lv un Facebook.com/RigasBrivosta. Papildus tam visu svētku laiku nenogurstošs ceļvedis viesiem būs Radio SWH, kas ar intervijām un tiešraidēm ziņos par aktuālo.