foto: LETA
Šlāgeraptaujai esot zems reitings, un Ventspils arī negribot sadarboties, paziņo Lembergs
"Zemo reitingu dēļ" Ventspils neesot ieinteresēta sadarboties ar LTV projektā "Latvijas sirdsdziesma", kas labāk pazīstama kā Šlāgeraptauja.
Sabiedrība
2017. gada 5. jūlijs, 16:01

Šlāgeraptaujai esot zems reitings, un Ventspils arī negribot sadarboties, paziņo Lembergs

Kasjauns.lv / LETA

"Zemo reitingu dēļ" Ventspils neesot ieinteresēta sadarboties ar Latvijas televīziju (LTV) projektā "Latvijas sirdsdziesma", šodien preses konferencē skaidroja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Ventspilij un Latvijai").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ventspils pašvaldība pārtrauks sadarbību ar LTV šajā projektā, jo nav apmierināta ar tā reitingiem.

"Ventspils pilsētas dome, nevis Lembergs personīgi, 14 gadus ir sadarbojies ar LTV, tātad sadarbība starp divām juridiskajām personām, šlāgeraptaujas organizēšanā un finansēšanā. Mēs to saskatījām kā pilsētas mārketinga pasākumu, un pilsētas mārketings ir orientēts uz ventspilniekiem un arī apmeklētājiem. Mazajam un vidējam biznesam, īpaši tiem, kas apkalpo tūrismu, viņiem katram individuāli organizēt lielus mārketinga pasākumus nav iespējams," par iesaistīšanos projektā savā preses konferencē pauda Ventspils domes vadītājs.

Ventspils pašvaldību neesot apmierinājis LTV lēmums Latvijas šlāgeraptauju pārveidot jaunā projektā - "Latvijas sirdsdziesmā" -, taču pašvaldība turpinājusi ieguldīt projektā līdzekļus, kam šogad bija paredzēts 31 000 eiro. Lembergs uzskata, ka jaunais nosaukums iedzīvotājiem neizsaka tā būtību, savukārt šlāgeraptaujas nosaukums nepārprotami vēstīja par paredzēto mūzikas virzienu.

Lembergam esot informācija, ka "Latvijas sirdsdziesmas" auditorija sestdien bijusi ievērojami mazāka, nekā iepriekš bija Latvijas šlāgeraptaujai, līdz ar to samazinājusies arī atdeve, ko pašvaldība iegūst par katru projektā ieguldīto eiro.

"Izanalizējot rezultātu un, ņemot vērā, ka tas ir mārketinga pasākums, mēs nolēmām, ka nav mērķtiecīgi tērēt naudu, lai turpinātu sadarbību ar LTV šajā projektā," pauda Lembergs, atteikšanos no šlāgeraptaujas zīmola saucot par tuvredzīgu.

Vienlaikus Ventspils domes priekšsēdētājs pateicās LTV un darbiniekiem, kas sadarbojās ar pašvaldību.

"LTV ir politiska institūcija, zināmā mērā politiskā partija vai partijas piedēklis, bet par politiku es negribu runāt," paziņoja Lembergs, solot šlāgermūzikas pasākumu Ventspilī rīkot arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka LTV pārtrauks sadarbību ar Ventspils domi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

"LTV ir pieņēmusi svarīgu, redakcionāli izsvērtu lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar Ventspils domi," teikts paziņojumā.

Tāpat Belte norāda, ka LTV plāno meklēt alternatīvus finansējuma avotus.

Savukārt LTV pārstāve Dace Jansone norādīja, ka sadarbība ar Ventspils domi projektā "Dziesmu sirdij rodi Ventspilī" tika izvērtēta LTV ētikas kodeksa kontekstā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka LTV plāno pārskatīt un formulēt principus sadarbībai ar Latvijas pašvaldībām kopumā raidījumu projektos.

Taujāta, vai sadarbības pārtraukšana ar Ventspils domi ietekmēs arī citus projektus, tostarp "Starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu", LTV pārstāve sacīja, ka par to plānots lemt tuvākajā laikā.

Tāpat viņa norādīja, ka lēmums neattiecas uz LTV un Ventspils domes reklāmas līgumiem, kamēr reklāma atbilst likumam un LTV ētikas kodeksa normām. "Šobrīd nav sākta diskusija par šo jautājumu," sacīja Jansone.