Skeitbordisti sadragājuši Mākslas muzeja stikla grīdu. Zaudējumi – ap 10 000 eiro. FOTO
Kopā ar uzstādīšanu, izmaksas varētu būt pat 10 000 eiro, skaidro domes pārstāvis.
112
2016. gada 11. maijs, 17:27

Skeitbordisti sadragājuši Mākslas muzeja stikla grīdu. Zaudējumi – ap 10 000 eiro. FOTO

Jauns.lv

Pie nesen atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izveidotā laukuma stikla grīdā nu vērojamas plaisas. Atbildīgs par bojājumiem ir kāds jaunietis, kurš ar skeitborda dēli uz stikla virsmas izpildījis triku. Rīgas mērs Nils Ušakovs, komentējot notikušo, jau paspējis apgalvot, ka skeitbordistus „nāksies izdzenāt”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Pie atjaunotā muzeja skeiteri saplēsa pirmo stiklu parka pusē. Stikls sastāv no sešiem slāņiem, un sasists ir tikai pirmais slānis, tāpēc nekādu drošības apdraudējumu nav. Bet izskatās neakurāti – nāksies skrituļdēļotājus dzenāt,” par muzejam nodarīto skādi feisbukā izteicies Nils Ušakovs.

Jaunietis nodarītajā atzinies pats

Rīgas domes (RD) īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs apstiprina, ka saplēsts tikai stikla grīdas aizsargslānis: „Šo slāni var salīdzināt ar aizsarg-plēvi viedtālrunim. Tikai šajā gadījumā, lai veiktu nomaiņu izmaksas būs lielākas – šāda aizsargplāksne maksās ap 5000 eiro, turklāt šī grīda ir apsildāma, līdz ar ko adekvāta plāksnes nomaiņa kopā varētu izmaksāt ap 7000 līdz 8000 eiro, iespējams pat 10 000. Labošanas process arī būs jāsaskaņo ar muzeja vadību.”

RD pārstāvis arī atklāj, ka vainīgais jaunietis nav slēpies, un pats atzinies nodarītajā, taču viņa liktenis pagaidām ir neskaidrs – muzeja apdrošinātāji pieprasa vēršanos policijā, kā rezultātā varētu tikt uzsākta civillieta.

Muzeja laukumā tiek veikta videonovērošana

Īpašuma departamenta direktors arī pastāsta, ka, lai nepieļautu šādus atgadījumus nākotnē, tiks izvērsta informācijas kampaņa: „Pašlaik Rīgas pašvaldības policijai ir uzdots pastiprināti patrulēt šajā vietā, turklāt muzeja teritorijā tiek veikta arī videonovērošana. Aicinām jauniešus neizmantot šo laukumu braukāšanai ar skrituļdēļiem, jo šīs plāksnes tam gluži vienkārši nav paredzētas.”

Vienlaikus RD pārstāvis uzsver, ka staigāšanai un stāvēšanai šis stikla laukums ir paredzēts un uztraukumam par drošību nav ne mazākā pamata.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com, Diāna Lozko/LETA