foto: LETA
Visā Latvijā aizvadīta skaista Muzeju nakts
Muzeju nakts Farmācijas muzejā.
Kultūra
2017. gada 20. maijs, 23:01

Visā Latvijā aizvadīta skaista Muzeju nakts

LETA

Sestdien un svētdienas naktī visā Latvijā notika Muzeju nakts, kurā piedalījās 172 muzeji un sabiedriskās organizācijas.

Cilvēki Rīgā apmeklē Muzeju nakti

gallery icon

Piedāvājot daudzveidīgas norises, rekordliels iestāžu skaits - 172 Latvijas muzeji un citas sabiedriskās organizācijas jau 13.gadu pēc kārtas interesentiem vēra savas durvis bez maksas.

Muzeju nakts ekspozīcija “Mūsu Latvijas Karogs” Saeimas namā

2017.gada 20.maijs. Muzeju nakts ekspozīcija “Mūsu Latvijas Karogs” Saeimas namā.

gallery icon

Šogad Muzeju nakts norisinājās dzejnieka Eduarda Veidenbauma zīmē, vēstot par mūžīgo jaunību un pārdomām par laika ritējumu.

Muzeju naktī piedalījās arī vairāk nekā 30 dažādi sabiedriskās organizācijas, pastiprinot pasākuma nozīmību kultūrvēsturiskā mantojuma izziņā.

Iesaistījās arī valsts pārvaldes institūcijas, tostarp Valsts prezidenta kanceleja, Saeima un citas. Reģionos interesantas aktivitātes rīkoja pašvaldības un nevalstiskās organizācijas - ar Muzeju nakts programmu varēja iepazīties mājas lapā "www.muzeju-nakts.lv"

Tāpat kā pērn arī šogad Muzeju naktī aktīvi bija arī reģioni. Vidzemē notika 39 pasākumi, bet Kurzemē - 31. Tāpat interesenti Muzeju naktī varēja apmeklēt 23 muzeju un sabiedrisko organizāciju pasākumus Latgalē, kā arī 12 pasākumus Zemgalē.

Saeimas nams Muzeju naktī piedalījās jau astoto gadu pēc kārtas. Ekspozīcijā "Mūsu Latvijas karogs" varēja aplūkot un uzzināt vairāk par mākslas performancē pērn tapušo valsts simtgadei veltīto Latvijas karogu, kas tika radīts, ar roku ierakstot savu vārdu uz īpaši sagatavota audekla.

Muzeju naktī tapa sarkanbaltsarkanā karoga digitālā versija, un iedzīvotāji karogā joprojām var ieaust savu vārdu. To var izdarīt ne vien pasākuma laikā, bet arī attālināti no ikvienas vietas pasaulē mājaslapā www.musukarogs.lv. Ekspozīcijā pasākuma apmeklētāji saņēma īpašas pastkartītes, kas vēsta par digitālo karogu.