foto: Edijs Pālens/LETA
"Lemberga gāzējs" Kaimiņš tomēr nekandidēs uz vietu Ventspils domē
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Politika
2017. gada 24. aprīlis, 13:42

"Lemberga gāzējs" Kaimiņš tomēr nekandidēs uz vietu Ventspils domē

LETA

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa pērn dibinātā partija "KPV LV" vēlēšanām Ventspilī pieteikusi sarakstu ar četriem kandidātiem un par vienu no galvenajām prioritātēm savā priekšvēlēšanu programmā izvirzījusi "gāzt Lembergu", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Lai arī iepriekš izskanējis pieļāvums, ka vēlēšanās Ventspilī varētu kandidēt arī partijas dibinātājs Kaimiņš, viņa vārds starp kandidātiem nav atrodams. Pirmais numurs sarakstā ir pensionētam inženierim-ķīmiķim Ivaram Jansonam, kurš pazīstams ar to, ka aktīvi kritizējis Ventspils domes vadību par to, ka tā, viņaprāt, nerisina vides piesārņojuma problēmas Ventspilī.

Pret Jansonu ar goda un cieņas aizskāruma un morālā kaitējuma atlīdzinājumā prasību savulaik tiesā vērsās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij"). Lai arī Ventspils tiesa pirmajā instancē Vītoliņa prasību pret Jansonu daļēji apmierināja, Kurzemes apgabaltiesa lēma citādi un apelācijas instancē prasību noraidīja. Kurzemes apgabaltiesas spriedums ir stājies spēkā.

"KPV LV" sarakstā kandidē arī SIA "Zītari LZ" administratori Viktorija Andersone un Raitis Kuzņecovs. Tāpat sarakstā ir pašnodarbinātais Māris Kalniņš, ar kura vadīto dzīvnieku patversmi "Rembo" pēc saņemtajām dzīvnieku aizstāvju sūdzībām, ka patversmē dzīvniekiem netiekot nodrošināti pienācīgi apstākļi, Ventspils pilsētas pašvaldība gada sākumā uz izmeklēšanas laiku nolēma apturēt sadarbību. Patversmes vadītājs gan visus pārmetumus noraida, apgalvojot, ka pret patversmi izvērsta nomelnošanas kampaņa un sadarbība ar pilsētas pašvaldību, viņaprāt, apturēta bez pamata. Ar Ventspils novada pašvaldību sadarbība gan joprojām turpinoties, un patversmē pašlaik uzturoties deviņi suņi.

Partija "KPV LV" Ventspils pilsētas pašvaldību vēlēšanās izvirzījusi vairākas prioritātes, tostarp "gāzt" no amata Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"). Tāpat "KPV LV" sola kontrolēt, kā tiek izlietota nodokļu maksātāju nauda, un nodrošināt, ka pašvaldība sniedz pilnu un saprotamu informāciju par patiesajām pakalpojumu izmaksām, normatīvajām prasībām un pakalpojumiem, kā arī atspoguļot Ventspils ostas darbības patieso ietekmi uz vidi. Tāpat partija sola rūpēties par iedzīvotāju drošību un nākotni.

Kā ziņots, Kaimiņš pagājušā gada vasarā izteicās, ka apsver iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu. Tajā pašā laikā partijai vēl vajadzēšot apsvērt visus "par" un "pret", vai Kaimiņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo ievēlēšanas gadījumā viņš varētu zaudēt Saeimas deputāta mandātu, toreiz norādīja politiķis.