Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūžībā devusies filmas "Dokumentālists" kolorītā varone Purva Inta
Aizvadītajā naktī mūžībā devusies filmas "Dokumetālists" kolorītā galvenā varone Purva Inta jeb īstajā vārda Inta Grigoroviča.
Sabiedrība

Mūžībā devusies filmas "Dokumentālists" kolorītā varone Purva Inta

Jauns.lv

Milzu popularitāti Latvijā ieguvušās filmas "Dokumentālists" režisors Ivars Zviedris "Facebook" kontā ziņo, ka aizvadītajā naktī mūžībā devusies kolorītā galvenā varone Purva Inta jeb īstajā vārda Inta Grigoroviča.

Mūžībā devusies filmas "Dokumentālists" kolorītā v...

Inta vairākus gadus viena mitinājās Ķemeru tīrelī. Zviedris kopā ar režisori Inesi Kļavu bija nolēmis iemūžināt viņas dienas gaitas dokumentālajā filmā, kas guva plašu atpazīstamību. Filma "Dokumentālists" ir stāsts par attiecībām starp dokumentālistu un dokumentējamo. Dokumentālists ierodas ciemos pie vientuļās un skarbās Intas un mēģina filmēt viņas ikdienu, saskaroties ar milzu grūtībām un nepatiku no galvenās varones puses.

Kā pastāstīja Zviedris, Grigorovičas izvadīšana varētu notikt nākamajā nedēļā. Režisors atklāja, ka filmas galvenā varone vēlējusies, lai viņu apglabā pēc iespējas tuvu vietai, kur viņa pavadījusi sava mūža nogali, līdz ar to Zviedris centīsies nodrošināt kundzes apbedīšanu kapos Ķemeros.

Zviedris zināja teikt, ka Grigoroviča pēdējās dzīves dienās slimojusi, bet vakar, 16.martā, devusies aizsaulē.

Pie paziņojuma par traģisko vēsti, filmas "Dokumentālists" kontā pievienots izteiksmīgs foto, kur blakus melnbaltam savas Intas portretam sēž režisors un operators Ivars Zviedris.

Filma "Dokumentālists" 2012. gada pavasarī tika atzīta par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". Dokumentālā filma guva plašu atsaucību gan Latvijā, gan ārzemju kinofestivālos. Savukārt Purva Inta ar savu straujo dabu un dzēlīgo valodu bija kļuvusi par tautā iemīļotu varoni, kuras spilgtie un spēcīgie citāti ceļoja gan internetā, gan tautā no mutes mutē.

Filmas "Dokumentālists" oficiālais treileris - video: