2009. gada 5. marts, 14:49

FKTK apstiprina "Rakvere Lihakombinaat" izteikto "Rīgas miesnieka" akciju obligāto atpirkšanas piedāvājumu

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Pirms nedēļas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu atļaut AS "Rīgas miesnieks" akcionāram AS "Rakvere Lihakombinaat" izteikt gaļas pārstrādes kompānijas akciju galīgo atpirkšanas piedāvājumu, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

"Rīgas miesnieka" valde, izvērtējot "Rakvere Lihakombinaat" izteikto piedāvājumu, secinājusi, ka tas atbilst normatīvo aktu prasībām.

Kompānijas valde uzskata, ka akciju koncentrēšana viena akcionāra rokās uzlabos "Rīgas miesnieka" darbības efektivitāti un turpmāko attīstību, tostarp arī veicinās ieguldījumu pieplūdi. Izteiktais galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums un tā īstenošana pozitīvi ietekmēs uzņēmumu un tā nodarbinātības politiku, jo akcionāra definētie stratēģiskie plāni attiecībā uz "Rīgas miesnieku" sakrīt ar valdes viedokli.

"Rīgas miesnieka" valdes rīcībā nav informācijas par "Rakvere Lihakombinaat" nodarbinātības politikas maiņu.

Kā liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga", vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā minētās informācijas, ir 17,57 lati.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu "Rīgas miesnieka" akcionāri var pieņemt 30 dienu laikā, skaitot no nākamās dienas pēc sludinājuma par akciju atpirkšanas piedāvājumu publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Iepriekš gaļas pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas miesnieks" akcionāru sapulcē nolēma izslēgt sabiedrības akcijas no "NASDAQ OMX Riga" Otrā saraksta. Ar akciju iekļaušanu biržas Baltijas Otrajā sarakstā "Rīgas miesnieks" cerēja piesaistīt līdzekļus attīstībai.

"NASDAQ OMX Riga" sāka kotēšanas procedūru 1 559 200 "Rīgas miesnieka" akciju iekļaušanai biržas Baltijas Otrajā sarakstā.

Jau ziņots, AS "Rīgas miesnieks" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 26 654 111 latus, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

"Rīgas miesnieka" pagājušā gada apgrozījums ir par 2,2% lielāks nekā uzņēmuma apgrozījums 2007.gadā, kad tas sasniedza 23 325 118 latus.

Uzņēmuma vadība pagājušā gada peļņu 407 076 latu apmērā nolēmusi ieskaitīt rezervēs.

Pērn "Rīgas miesnieks" apguva investīcijas 431 100 latu vērtībā, no kurām ievērojamākās bija saistītas ar produkcijas kvalitātes paaugstināšanu, darba ražīguma un izmaksu ekonomijas nodrošināšanu.

"Rīgas miesnieka" vadības paziņojumā teikts, ka zaudētās rentabilitātes dēļ šajā gadā sabiedrība veiks izmaksu optimizāciju. Tādējādi tiks ietaupīti līdzekļi uz darbaspēku, strādājošo motivācijas pasākumiem, loģistikas un mārketinga izmaksām.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, "Rīgas miesnieka" pamatkapitāls ir 1 559 200 lati.

"Rīgas miesnieka" peļņa 2007.gadā sasniegusi 541 673 latus, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā gadu iepriekš. 2006.gadā uzņēmums nopelnīja 1 018 889 latus, bet 2005.gadā uzņēmums strādāja ar 87 244 latu peļņu.

"Rīgas miesnieka" neto apgrozījums 2007.gadā bija 23 325 118 lati, kas ir par 38% vairāk nekā 2006.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 16 866 116 lati. 2005.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 14 717 182 lati.

2006.gada jūlijā "Rīgas miesniekam" pievienota SIA "Tallat". "Tallat" līdz tam bija Igaunijas olu un vistas gaļas ražotāja "Tallegg" pārstāvniecība Latvijā. "Tallegg" ir "HK Ruokatalo" Baltijas grupas uzņēmums. Grupā ietilpst arī "Rīgas miesnieks".

"Rakvere Lihakombinaat" grupā ietilpst mātesuzņēmums "Rakvere Lihakombinaat", cūku ferma "Ekseko" ar vairākiem meitasuzņēmumiem, "Linnulihatooted", kā arī meitasuzņēmums Latvijā "Rīgas miesnieks" un uzņēmums Lietuvā "Klaipedos maisto produktai" ar vairākiem meitasuzņēmumiem.

"Rakvere Lihakombinaat" lielākā akcionāre ir Somijas kompānija "HK Ruokatalo".