Sabiedrība
2009. gada 23. aprīlis, 09:27

"Izdevniecības nama Fenster" peļņa pērn - Ls 281 995

Jauns.lv

SIA "Izdevniecības nams Fenster" peļņa pagājušajā gadā bija 281 995 lati, kas ir par 42,7% mazāk nekā 2007.gadā, kad izdevniecības peļņa bija 492 194 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

Izdevniecības apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 4 783 470 latus, kas ir par 0,81% vairāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmums strādāja ar 4 744 856 latu apgrozījumu.

Izdevniecības peļņas samazināšanās pagājušajā gadā skaidrojama ar to, ka laika periodā līdz 2007.gada jūlijam uzņēmumam bija augsti ienākumi reklāmas jomā, bet, sākot ar 2007.gada jūliju līdz 2008.gada februārim, reklāmas apjoms klajā laistajos izdevumos regulāri samazinājās, skaidroja "Izdevniecības nama Fenster" valdes priekšsēdētājs Andrejs Kozlovs.

Ņemot vērā to, ka mazumtirdzniecības un abonēšanas cenas ir palielinājušās, ir palielinājies arī apgrozījums. Salīdzinot šā gada trīs mēnešus ar 2008.gada trijiem mēnešiem, izdevniecībai nav vērojama apgrozījuma un peļņas samazināšanās, uzsvēra Kozlovs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs informēja, ka šogad visas "Izdevniecības nama Fenster" struktūras ir skāruši optimizācijas pasākumi - par 20% ir samazināts izdevniecības darbinieku skaits, par 10%-20% samazināta darba alga. Tāpat samazināta Mārketinga nodaļa un uz laiku ir apturēta pielikuma "Nedvižimost i Avto", kā arī žurnāla "N.A.M.S." darbība.

"Ieviešot uzņēmumā dažādus optimizācijas pasākumus, kopumā "Izdevniecības nama Fenster" šā gada pirmā ceturkšņa peļņa salīdzinājumā ar 2008.gada pirmā ceturkšņa peļņu ir palielinājusies par 10%," norādīja Kozlovs, piebilstot, ka uzņēmums veic arī jaunu realizācijas projektu izstrādi un jaunu laikrakstu izplatīšanu medicīnas un izklaides jomā, piemēram, krustvārdu mīklas un skandināvu krustvārdu mīklas.

"Gribētos akcentēt to, ka gandrīz neviens izdevniecības klajā laistais laikraksts nav samazinājis pārdoto eksemplāru skaitu un tādējādi ienākumu pieaugums no realizācijas ir kompensējis reklāmas ienākumu samazināšanos," sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

SIA "Izdevniecības nams Fenster" dibināta 1993.gadā, kad sāka izdot nedēļas izdevumu "Telefon - Reklama". 1993.gada augustā sākās licencēta Krievijas nedēļas izdevuma "Argumenti i Fakti" izdošana Latvijai un Lietuvai, nedaudz vēlāk - Maskavas laikraksta "Kriminaljnaja Hronika" izdošana.

Patlaban izdevniecība izdod tādus izdevumus kā "Vesti Segodņa", "Vesti", "7 Sekretov", "TV-programma" latviešu un krievu valodā, "Latvijas Santīms", "Mājas Dakteris", "Delovie Vesti" un žurnālu "Platinum".

LETA