2009. gada 18. maijs, 19:49

"Sporta klubs Rīga" veidos jaunu fārmklubu Rīgas "Dinamo" vienībai

Jauns.lv

Rīga, 18.maijs, LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" vienojies ar nodibinājumu "Sporta klubs Rīga" par jauna fārmkluba veidošanu, kurā spēlēs labākie Latvijas U-20 un U-18 izlašu hokejisti. Jaunā komanda tiks veidota uz LSPA/"Rīga" vienības bāzes, un tā piedalīsies Baltkrievijas atklātajā čempionātā kluba "Rīga 2000" vietā.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pirmdien izteicās kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, jaunās komandas nosaukums pagaidām nav zināms un tās veidošanā vēl jānokārto daudzas detaļas, kuru vidū ir arī finansiālie jautājumi.

"Latvijā augsta līmeņa spēlētāju resursi ir ierobežoti, tādēļ nepieciešams veidot stabilu jauno spēlētāju bāzi nākotnei," sacīja Sējējs. "Izveidojot jauno komandu, U-20 un U-18 izlašu spēlētājiem tiks nodrošināta iespēja spēlēt augstāka līmeņa čempionātā un labāk sagatavoties valstsvienību turnīriem, kā arī pacīnīties par vietu Rīgas "Dinamo" sastāvā."

Kā aģentūrai LETA pastāstīja nodibinājuma "Sporta klubs Rīga" valdes priekšsēdētājs Imants Rākins, kluba "Dinamo" piedāvātais finansiālais atbalsts ir ļoti nozīmīgs jauniešu hokeja attīstībai laikā, kad ekonomiskās krīzes iespaidā ievērojami samazinās Rīgas domes atbalsts sportam.

"Šajos finansiālajos apstākļos ir svarīgi, lai Latvijā saglabātos hokeja attīstības piramīda, un svarīgs šīs sistēmas elements ir "Sporta kluba Rīga" jauniešu komandas," izteicās Rākins. "Sadarbība ar klubu Rīgas "Dinamo" būtu īpaši noderīga no materiālā viedokļa, jo Rīgas dome turpmāk nodrošinās tikai daļu no jauniešu komandu finansējuma."

Iepriekš Latvijas U-20 izlases bāzes komanda bija LSPA/"Rīga", kas līdz 2008.gadam saucās "Rīga 20", bet liela daļa U-18 izlases hokejistu tika sagatavoti klubā "Rīga 18". Abas komandas, kuras izveidojis "Sporta klubs Rīga", aizvadītajā sezonā piedalījās Latvijas čempionātā. LSPA/"Rīga" regulārā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu, bet "Rīga 18" ierindojās priekšpēdējā, septītajā pozīcijā.

Kā izteicās Rākins, no Latvijas hokeja sistemātiskas attīstības viedokļa vislabākais variants būtu, ja "Rīga 18" turpinātu spēlēt Latvijas čempionātā, bet jaunizveidotā komanda piedalītos Baltkrievijas atklātajā čempionātā.

"Baltkrievijas atklātajā čempionātā ir visatbilstošākais līmenis šādas komandas attīstībai," uzsvēra "Sporta kluba Rīga" valdes priekšsēdētājs.

Jautāts par hokeja laukumu, kurā jaunā komanda aizvadīs mājas spēles, Rākins sacīja, ka tas vēl droši nav zināms, tomēr viens no iespējamiem variantiem ir "Volvo Sporta Centra" halle Jūrmalas gatvē.

Runājot par klubu "Rīga 2000", Rākins apstiprināja, ka Rīgas dome turpmāk šo komandu neplāno finansēt, tādēļ tās nākotne šobrīd ir atkarīga no jaunu privāto sponsoru piesaistīšanas.