Sabiedrība
2009. gada 2. jūnijs, 22:06

Latvijas PVD enerģijas dzērienos „Red Bull” kokaīna pēdas nemeklēs

Jauns.lv

Lai arī Honkongā enerģijas dzērienā „Red Bull” atrastas kokaīna pēdas, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šā dzēriena pārbaudes pagaidām neplāno veikt, aģentūrai BNS pastāstīja PVD Riska vadības daļas vadītāja Dace Mieriņa.

Viņa sacīja, ka pārbaudes vismaz pagaidām nav ieplānotas, jo ir saņemta informācija, ka atrastais kokaīna daudzums „Red Bull” dzērienos bijis ļoti neliels, turklāt tas konstatēts tikai vienā dzērienu partijā.

„Par šo gadījumu saņēmām informāciju ar ātrās brīdināšanas sistēmas palīdzību,” viņa teica un piebilda, ka saņemta arī Vācijas Riska novērtēšanas federālā institūta informācija, kas ietver attiecīgās dzērienu partijas risku analīzi.

Mieriņa norādīja, ka analīzēs noskaidrojies - esošā koncentrācija draudus cilvēka veselībai nerada. "Cilvēkam vienā reizē būtu jāizdzer 20 tūkstoši skārda kārbu, lai tas atstātu ietekmi uz viņa veselību," viņa klāstīja.

Honkongā enerģijas dzērienā „Red Bull” atrastas kokaīna pēdas. Saskaņā ar Honkongas pārtikas drošības dienesta sniegto informāciju laboratorijas pārbaudēs dzērienos „Red Bull Cola”, „Red Bull Sugar-free” un „Red Bull Energy Drink” atrasts pavisam neliels nelegālās narkotikas daudzums, proti, aptuveni 0,1 līdz 0,3 mikrogrami uz litru.

Šāds kokaīna daudzums cilvēka veselību neapdraud, taču, tā kā kokaīns ir nelegāla narkotika, tad atspirdzinošie dzērieni izņemti no veikalu plauktiem.

„Red Bull” pārstāvji pagaidām incidentu nav komentējuši. „Red Bull” enerģijas dzērienu ražo šāda nosaukuma kompānija Austrijā.

BNS