Sabiedrība
2009. gada 27. septembris, 15:00

Latvijas iedzīvotāji pašlaik visbiežāk pieprasa atpūtas braucienus uz kūrortiem par 250-400 latiem

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotāji pašlaik visbiežāk pieprasa atbūtas braucienus uz kūrortiem par 250-400 latiem, turklāt tiek vērtēts ceļojuma ilgums un iespējas atpūtu kādā dienvidu pludmalē aizstāt ar Latvijas apceļošanu, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja tūrisma aģentūras "Kaleva Travel" direktore un Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas viceprezidente Irēna Riekstiņa.

"Ja mēs runājam par tādu tipisku atpūtu - aizbraukt nedēļu pagulēt pludmalē -, tad pieprasītākā cenu amplitūda pašlaik ir starp 250 un 300, 400 latiem. Tomēr cena pakārtojas lēmumiem - varbūt ierasto septiņu dienu vietā tagad izvēlas pludmalē gulēt četras dienas vai arī pludmales vietā izvēlas aizbraukt uz SPA Igaunijā, vai apceļot Latgali," viņa teica.

Riekstiņa pastāstīja, ka šogad iedzīvotāji daudz vairāk apceļoja Latviju un tuvējās valstis. "Tas ir ātrāk, tuvāk un lētāk," viņa atzina.

Viņa klāstīja, ka savukārt populārākajos maršrutos ceļojumiem uz siltajām zemēm būtisku izmaiņu nav. "Topā ilgus gadus ir Turcija, un tā noteikti topā būs arī turpmāk. Tam ir vairāki iemesli - gan mūsu ģeogrāfiskais stāvoklis un klimats, gan tas, ka Turcijā ir liels piedāvājums un tā ar lidmašīnu ir ātri sasniedzama, gan tas, ka tā cenas ziņā ir pieejama ļoti dažādiem sabiedrības slāņiem," viņa skaidroja.

"Kaleva Travel" vadītāja norādīja, ka rodas arī jauni galamērķi, piemēram, šogad vasaras sezonā jaunums bija Spānijas sala Tenerife. "Kā produkts tas nav nekas jauns, bet cilvēki to iepriekš pazina kā tradicionālu ziemas galamērķi un tagad atklāja sev to no jauna arī vasarā. Vasarā Tenerife var piedāvāt kaut ko pilnīgi citu nekā Turcija, kontinentālā Spānija vai Grieķija," uzsvēra Riekstiņa.

Viņa teica, ka šovasar labus panākumus guva arī Ēģipte. "Mēs zinām, ka Ēģiptē vasarā ir plus 50 grādu un liekas - kas gan uz turieni brauks? Bet ir zināma klientu daļa, kas pārsvarā nodarbojas ar ūdens sporta veidiem un kam tas ir interesanti, jo ūdens tur vasaras periodā ir uzsilis vienkārši fantastisks," stāstīja Riekstiņa.

"Kaleva Travel" ir Somijas lielākās darījumu tūrisma grupas "Kaleva Travel Oy" uzņēmums Latvijā. "Kaleva Travel" specializējas darījumu tūrisma jomā.

BNS