Šlesers šovasar ticies ar Roulendu ģimeni
Sabiedrība
2009. gada 19. oktobris, 08:20

Šlesers šovasar ticies ar Roulendu ģimeni

Jauns.lv

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers šovasar ticies ar Roulendu ģimeni. Tikšanās esot notikusi Rīgā, un tās ierosinātājs esot bijis "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Uz Latvijas galvaspilsētu un tikšanos ar Šleseru ieradies vecākais Roulends ar piecu cilvēku komandu. Mediju iegādes darījums neesot bijis viņu sarunas tematu lokā, informēja TV3 raidījums "Nekā personīga".

raidījums.

Pēc Šlesera teiktā, tikšanās notika vienu reizi un tā bija oficiāla tikšanās politiķa kabinetā. Roulendus esot interesējis investīciju klimats. Kā nopratis Šlesers, viņus nopietni interesējušas investīcijas "Parex bankā". "Es sniedzu vispārēju informāciju par ekonomisko situāciju Rīgā. Tikšanās bija stundu gara un bija tikai vienu reizi," apliecināja Šlesers.

"Es saprotu, ka ikviens investors pirms savas pirmās investīcijas kādā valstī noskaidro, kāds ir investīciju klimats. Un es centos gan šo ģimeni, tāpat kā citus, ieinteresēt investēt mūsu valstī," teica Šlesers, atzīmējot, ka tikšanās notikusi tikai vienu reizi.

Savukārt "The Economist" žurnālists Edvards Lūkass intervijā raidījumam paudis šaubas, vai Roulendi investējuši savu naudu laikraksta "Diena" iegādē.

Roulendu ģimene nav iecēlusi nevienu savu pārstāvi uzņēmumā, lai kontrolētu savu naudu, norādīja "Nekā personīga".

Kā ziņots, AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks informējis, ka Roulendu ģimene no Anglijas kļuvusi par AS "Diena" un SIA "Izdevniecība "Dienas Bizness"" īpašniekiem.

Roulendu ģimenes pārstāvis Džonatans Roulends laikrakstam "Diena" apliecinājis, ka AS "Diena" un SIA "Izdevniecība "Dienas Bizness"" iegāde ir tikai un vienīgi investīciju darījums un septiņu gadu laikā plānots gūt peļņu.

"Mēs saņēmām piedāvājumu, kuru izskatījām un akceptējām. Esam nolēmuši investēt caur fondu, kas fokusējas uz Baltiju, Latviju, medijiem," skaidrojis Roulends.

"Dienas" un "Dienas Biznesa" iegāde esot tikai pirmais no darījumiem, kas plānoti ar jaundibināmā "Baltijas mediju investīciju fonda" ("Baltic Media Investments Fund") starpniecību. Tiek plānots, ka nākamo divu gadu laikā ar fonda starpniecību tiks izveidoti "vadošie mediju uzņēmumi visās trīs Baltijas valstīs", atzinis Roulends.


LETA/Foto:LETA