Sabiedrība
2009. gada 11. novembris, 18:32

Par "Latvijas gada auto 2009" atzīts "Volkswagen Golf"

Jauns.lv

"Latvijas gada auto 2009" tituls piešķirts automašīnai "Volkswagen Golf", kas konkursa absolūtajā vērtējumā ieguva 249 punktus, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja konkursa rīkotāju pārstāvis Atis Jansons.

Otrās vietas ieguvējs "Opel Insignia" saņēma 172 punktus, savukārt trešo vietu ar 139 punktiem ieņēma "Volkswagen Polo". Ceturto un piekto vietu ar vienādu vērtējumu, 101 punkts, dalīja "Ford Fiesta" un "Subaru Legacy".

Par gada taupīgākajām automašīnām ar vienādu punktu skaitu atzina "Honda Insight" un "Volkswagen Polo", no kurām tikai par punktu atpalika "Ford Fiesta".

Gada skaistākā auto tituls tika piešķirts "Opel Insignia", otrajā vietā ierindojās "Audi Q5", bet trešajā - "BMW X1".

Par gada komfortablāko auto ar ievērojamu punktu pārsvaru tika atzīta "Mercedes-Benz" E klase, kas otrajā un trešajā vietā atstāja attiecīgi "BMW X1" un "Peugeot 3008".

Savukārt nominācijā "Smilšu kalns" diezgan pārliecinoši uzvarēja "Kia Sorento", aiz sevis atstājot "Audi Q5" un "Nissan Qashqai +2".

Par piecpadsmitgades spilgtāko auto tika atzīts "Toyota Prius", otrajā vietā ierindojās "Ford Focus", bet trešo vietu dalīja "Mazda 6", "Volkswagen Passat", "Alfa Romeo 156" un "Opel Zafira".

Konkursā kopumā piedalījās 17 automašīnu modeļi, kurus vērtēja 42 žūrijas dalībnieki.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem konkursam pieteikto automašīnu skaits ir samazinājies, tomēr kritums ir apbrīnojami mazs," norādīja Jansons, piebilstot, ka konkursa "Latvijas gada auto 2009" budžets šogad, salīdzinājumā ar 2006.gada konkursu, bijis desmit reizes mazāks, tomēr konkursu izdevies sarīkot, kā iecerēts.

Konkurss norisinājās četros posmos - pirmie divi notika Biķernieku trasē, trešais - rallija "Kurzeme 2009" laikā, bet ceturtais, kurā notika automašīnu vērtēšana, tika aizvadīts Tukuma rajona atpūtas centrā "Valguma pasaule".

Kā ziņots, par "Latvijas gada auto 2008" tika atzīts "Škoda Superb".

LETA