Sabiedrība
2009. gada 16. novembris, 15:34

Daugavpilī sākusies jaunās gripas epidēmija

Jauns.lv

Daugavpilī sākusies jaunās gripas H1N1 jeb tā dēvētās cūku gripas epidēmija, informēja Latvijas Infektoloģijas centra Latgales filiāles epidemioloģe Nonna Vološčuka.

Daugavpilī uz 100 000 iedzīvotāju konstatēti 107 saslimšanas gadījumi, kas par septiņiem gadījumiem pārsniedz epidemioloģisko līmeni. Patlaban 18 saslimušie hospitalizēti.

Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska aģentūrai LETA teica, ka patlaban nevienā no Daugavpils skolām mācību process nav pārtraukts.

Aizvadītās nedēļas nogalē un šodien saslimstība ar gripu strauji pieaugusi arī Krāslavas novadā.

Krāslavas slimnīcas vadītājs Aleksandrs Jevtušoks aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar augsto saslimstību uz mācībām Krāslavas pamatskolā šodien neieradās aptuveni 50% audzēkņu, un vietējā pašvaldība nolēmusi uz vienu nedēļu izsludināt šajā iestādē karantīnu.

Saistībā ar augsto saslimstības līmeni aizvadītajā nedēļā mācības tika pārtrauktas Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā. Lai arī vairums saslimušo bija vienkārši saaukstējušies, vairākiem tika konstatēta arī jaunā gripa. Šodien mācības Krievu vidusskolā-licejā jau ir atsākušās.

Augstās saslimstības dēļ aizvadītajā nedēļā pārtraukt mācību procesu nācies arī Daugavpils Vaboles pamatskolai, taču rīt šī mācību iestāde darbību plāno atsākt.

Kā ziņots, veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) šorīt LNT raidījumam "900 sekundes" informēja, ka līdz šim Latvijā ir apstiprināti 386 saslimšanas gadījumi ar jauno gripu.

LETA/fotoLETA