Ždanoka atbalsta Vīķi-Freibergu Eiropas Savienības prezidenta amatā
Politika
2009. gada 16. novembris, 16:20

Ždanoka atbalsta Vīķi-Freibergu Eiropas Savienības prezidenta amatā

Jauns.lv

Partijas PCTVL valdes līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka uzskata, ka bijusī Valsts prezidente ir piemērota kandidāte ES prezidenta amatam un viņa tikai priecātos, ja ES vadītu pārstāvis no Latvijas.

Interneta portālam telegraf.lv sniegtajā intervijā Ždanokas viedoklis nesaskan ar citu partijas biedru nostāju. Citās domās ir Ždanokas partijas biedrs Vladimirs Buzajevs. Saeimas ārlietu komisijas debašu laikā Buzajevs pieprasījis jautājumu par atbalstu Vīķei-Freibergai risināt ar balsojuma palīdzību un izteicies, ka Latvijai vispār nevajadzētu virzīt savu pārstāvi, lasāms PCTVL mājas lapā.

Lai arī viņš atzinīgi vērtē bijušās prezidentes personiskās īpašības, tomēr, viņaprāt, Latvijai vispār nevajadzētu virzīt savu kandidātu.

Spriežot pēc deputāta teiktā, Latvijai šobrīd ir vissliktāk pārvaldītās valsts statuss visā Eiropas Savienībā un to raksturo nespēja iztikt bez starptautiskiem aizdevumiem, zemākais dzīves līmenis, sabiedrības neuzticēšanās valdībai, kā arī katastrofāls iedzīvotāju ienākumu līmeņa kritums.

Partijas mājas lapā tāpat rakstīts par to, ka Latvija pazīstama kā valsts, kas ignorē visu starptautisko institūciju rekomendācijas nacionālo minoritāšu jautājumos, nepiešķirot tiem balsstiesības vēlēšanās. Latvija nespēj vienoties par to, kurš uzvarējis Otrajā pasaules karā, un kurā pusē tā karojusi.

Tādēļ Latvijas interesēs esot neizgudrot kārtējo Mazsalacas meteorītu un vispār neizvirzīt savu kandidātu, izteicies Buzajevs.

Uz to bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks (šobrīd pārstāv „Sabiedrību citai politikai”) izteicis viedokli, ka Buzajeva kvalifikācija esot nepietiekama, lai vispār strādātu Eiropas lietu komisijā, lasāms PCTVL mājas lapā publicētajā paziņojumā.

Kasjauns.lv/Foto:LETA