Zatlers Saakašvili pasniedzis Atzinības krustu
Sabiedrība
2009. gada 10. decembris, 10:00

Zatlers Saakašvili pasniedzis Atzinības krustu

Jauns.lv

Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili piešķirts pirmās šķiras Atzinības krusts, tā lēmis Ordeņu kapituls. Apbalvojumu Valdis Zatlers jau ir pasniedzis.

Atzinības krusts Gruzijas prezidentam jau pasniegts Valsts prezidenta Valda Zatlera valsts vizītes laikā Gruzijā, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

LETA jau ziņoja, ka Zatlers ar Saakašvili tikās 8.decembrī. Pēc Prezidenta preses dienesta vēstītā, tiekoties ar Saakašvili, Zatlers atzīmējis, ka Latvijai un Gruzijai ir kopīgas vērtības - brīvība, demokrātija un tiesu vara.

"Abu valstu attiecības ir veidojušās no cilvēku kontaktiem, kultūru un tradīciju augstas godāšanas un abpusējas cieņas vienai tautai pret otru," sacīja Valsts prezidents.

Zatlers uzsvēris, ka šīs vizītes galvenais mērķis ir stiprināt abu valstu divpusējās ekonomiskās attiecības. "Mums noteikti ir ļoti cieša politiskā sadarbība. Mūsu līgumiskā bāze ir attīstīta. Bet mums pastāv daudz neizmantotu ekonomiskās sadarbības iespēju tirdzniecībā starp Gruziju un Latviju. Šis ir viens no galvenajiem šīs vizītes sarunu tematiem."

Kā ziņots, vizīte Gruzijā jau noslēgusies un Valsts prezidents uzsācis vizīti Armēnijā.

LETA/Foto:LETA