112
2009. gada 24. decembris, 10:44

Vakar uz Latvijas ceļiem bojā gājuši trīs Lietuvas pilsoņi, divi guvuši traumas

Jauns.lv

Vakar uz Latvijas ceļiem bojā gājuši trīs un smagas traumas guvuši divi Lietuvas pilsoņi.

Reģistrētas divas ļoti smagas avārijas - īsi pēc pusdienas laika uz Rīgas-Liepājas šosejas, kur gāja bojā trīs cilvēki, kā arī vēlu vakarā uz autoceļa Salaspils-Babīte, kur autobusa un vieglās automašīnas sadursmes rezultātā smagi cieta divi Lietuvas pilsoņi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš, vakar kopumā Latvijā reģistrētas 119 avārijas, tai skaitā 28 ceļu satiksmes negadījumos cieta cilvēki, trīs cilvēki gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrēta 71 avārija, 16 avārijās cieta cilvēki.

Ap plkst.22.40 autoceļa Salaspils-Babīte 34.kilometrā sadūrās autobuss "Renault", kuru vadīja 1969.gadā dzimis vīrietis, un vieglā automašīna "Renault", kuru vadīja pagaidām neidentificēts vadītājs.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta vieglajā automašīnā braukušie cilvēki - 1947.gadā dzimusi sieviete, kura nogādāta slimnīcas reanimācijas nodaļā ar politraumu, kā arī 1947.gadā dzimis vīrietis. Viņš arī nogādāts slimnīcā ar smagām traumām. Abi cietušie ir Lietuvas pilsoņi.

Avārijā cieta arī autobusa pasažiere - 1971.gadā dzimusi sieviete, kura guva sasitumus, bet no hospitalizācijas atteicās.

Vakar plkst.12.23 saņemta informācija, ka uz Rīgas-Liepājas šosejas, posmā starp 84. un 85.kilometru, netālu no Blīdenes, noticis traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā gājuši bojā trīs cilvēki.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, Rīgas virzienā braucošā automašīna "Audi 100" veikusi apdzīšanas manevru un, iebraucot pretējā braukšanas joslā, frontāli sadūrusies ar pretī braucošo smago automašīnu "Scania" ar puspiekabi.

Visi trīs cilvēki, kuri atradās vieglajā automašīnā - 1988.gadā dzimusi sieviete un 1986. un 1987.gada dzimuši vīrieši - gājuši bojā notikuma vietā. Viņi ir Lietuvas pilsoņi.

Smagās automašīnas vadītājs, kāds 1977.gadā dzimis vīrietis, negadījumā ievainojumus nav guvis.

Kā ziņots, šodien saglabāsies uz brauktuvēm apledojuma veidošanos veicinoši laika apstākļi, brīdina "Latvijas Valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem bija daudzviet visos reģionos. Brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem. Daudzviet valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība.

Šodien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, gaisa temperatūra būs no mīnus vienam līdz plus diviem. Brauktuves ir sniegotas un vietām apledo.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

LETA