Sibīrijas deputātam rēgojas Latvijas spiegi
Sabiedrība
2010. gada 12. janvāris, 22:11

Sibīrijas deputātam rēgojas Latvijas spiegi

Jauns.lv

No Sibīrijas atbraukušajam „žirinovskietim” Andrejam Šukinam licies, ka vairākas dienas viņam uz papēžiem minuši Latvijas specdienestu okšķeri.

Krievijas ģenerālkonsuls Liepāja Jurijs Koteļņikovs Jaunā gada brīvdienas Liepājā pavadīt bija ielūdzis Altaja apgabala Likumdošanas sapulces deputātu liberāldemokrātu jeb „žirinovskieti” Andreju Šukinu.

Pēc atgriešanās no Latvijas Šukins Altaja novada presē publicējis spiegu stāstus, par to, kā viņu Kurzemē vajājuši Latvijas specdienesti.

„Interesants fakts. Kad es apmeklēju kapus, konstatēju, ka mani izseko. Kaut kādiem Latvijas dienestiem, acīmredzot, nepatika Krievijas Liberāldemokrātiskas partijas deputāta atrašanās uz Latvijas zemes. Visas piecas dienas, kuras pavadīju Latvijā, es redzēju, ka mani novēroja, brīžiem arī filmēja,” Šukina teikto atreferē Altaja novada interneta izdevums amic.ru.

Šukins Kurzemē apmeklēja 2. pasaules kara laikā kritušo padomju karavīru brāļu kapus. Kurzemes katlā padomju armijas rindās krita arī Šukina tēvocis. Savukārt Liepāja Šukinam ir tuva arī tādēļ, ka savulaik tur uz karakuģa „Sverdlovs” dienēja viņa vecākais brālis.

Krievijas ģenerālkonsuls Liepājā Šukinu uzaicināja piedalīties Uzvaras dienas svinībās 9. maijā. Tāpat altajiešu deputāts tikās ar Liepājas krievu kopienas pārstāvjiem. Liepājas krievu kopienas pārstāvji Šukinam lūdza pievērst „pastiprinātu uzmanību” krievu karavīru brāļu kapu problēmai Latvijas teritorijā. Ārpus Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības Šukinam Latvijā nebija oficiālu tikšanos vai pieņemšanu.

Nekādi konkrēti pierādījumi, ka Šukinu būtu izsekojoši Latvijas specdienesti netiek publiskoti.

Zināms, ka Šukina partijas boss – Krievijas Valsts domes vicespīkers Vladimirs Žirinovskis par saviem šovinistiskajiem izlēcieniem ir iekļauts Latvijas „melnajā sarakstā” un viņam šī gada maija beigās ir liegta iebraukšana Latvijā, kur Žironovskis gribēja piedalīties NATO asamblejas parlamentārajā sesijā.

Elmārs Barkāns