Ceļu policisti vilto alkometru rādījumus un ņem kukuļus
112
2010. gada 14. maijs, 10:11

Ceļu policisti vilto alkometru rādījumus un ņem kukuļus

Jauns.lv

Par alkometra rādījumu viltošanu un kukuļņemšanu Drošības policija operatīvā eksperimenta laikā aizturējusi trīs ceļu policistus. Sākts kriminālprocess.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Kriminālprocess par iespējamu kukuļa pieņemšanu DP tiks sākts jau 25.martā, bet ceļu policisti aizturēti 11.maijā, veicot operatīvo eksperimentu.

DP atklājuši, ka Carnikavā Valsts policijas Ceļu policijas darbinieks no autovadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli - 100 latus - par to, lai viņš nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī. Sākotnējās izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Ceļu policijas darbinieks ir viltojis alkometra rādījumu, to mākslīgi palielinot virs pieļaujamajām 0,5 promilēm.

Veicot aizturēto Ceļu policistu dienesta auto apskati, tika konstatēti trīs alkometri, divi no kuriem tur nedrīkstēja atrasties, jo ir "norakstīti un iznīcināti".

Viens no aizturētajiem Ceļu policijas darbiniekiem tika atzīts par aizdomās turēto, un piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatus Valsts policijā un aizliegums izbraukt no valsts.

Pārējiem diviem pagaidām noteikts procesuālais stāvoklis - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

LETA/Foto:LETA

­