Pazušanas dienā Platacis bija atgriezies mājās
112
2010. gada 30. maijs, 19:54

Pazušanas dienā Platacis bija atgriezies mājās

Jauns.lv

Pazušanas dienā advokāts Ainārs Platacis atgriezies savās mājās Baltezerā. Par to liecina Platača kaimiņa uzņēmēja Jūlija Krūmiņa īpašumā uzstādīto videonovērošanas kameru ieraksts.

Apmēram plkst.19.40 Platacis iegriezies mājās. Taču pēc nepilnām desmit minūtēm devies atkal prom, , šodien ziņo telekanāla "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Platača villā, kas reģistrēta uz mātes vārda, advokāts dzīvojis viens. Tajā nav uzstādīta video novērošana, kas precīzi aprakstītu tā vakara norisi. Tādēļ versijas, kāpēc, Platacis steigā māju atstājis, ir vismaz divas. Viena - viņš devies uz kādu jau iepriekš paredzētu tikšanos un mājās iegriezies, lai kaut ko paņemtu, otra - Plataci kāds sagaidījis mājās un piespiedis tālāk doties kopā. Telefona zvans, kas būtu mainījis viņa plānus vismaz auto salonā atstātajā mobilajā telefonā neatskanēja. Pēdējās stundās Platacis ne ar vienu telefoniski nesazinājās.

Platača vadīto automašīnu atrada netālu no viņa dzīvesvietas Muceniekos. Tā bijusi pamesta tā, it kā īpašnieks izkāpis laukā tikai uz brīdi. Salonā bijis dators, mobilais telefons, naudas maks, gan bez skaidras naudas, bet ar banku kartēm un žakete. Mašīna bijusi vaļā, atslēga atradusies aizdedzē. Aculiecinieki stāsta, ka auto, pie kāda uzņēmuma vārtiem pamests jau drīz pēc tam, kad tā patraucās garām Jūlija Krūmiņa mājai. Tātad viss risinājies kādas 20 - 30 minūtes, vēsta "Nekā personīga".

Kā ziņots, joprojām nav izdevies atrast advokātu Aināru Plataci, par kura pazušanu iesniegums policijā tika saņemts otrdien, 25.maijā.

Platača kolēģis advokāts Aloizs Vaznis aģentūrai LETA pastāstīja, ka arī iedzīvotāji nav ziņojuši par Platača iespējamo atrašanās vietu.

Advokāti no biroja "Platacis un partneri" solījuši bagātīgi atlīdzināt tam, kurš sniegs noderīgu informāciju, lai varētu atrast pazudušo kolēģi.

Pēc Važņa teiktā, pēdējo reizi savā birojā Platacis manīts pirmdien vakarā, kad viņš izskatījies kā parasti un nekas nav liecinājis, ka advokātu kaut kas nomāktu.

Vaznis aģentūrai LETA pieļāvis divas versijas, kas ar Plataci varētu būt atgadījies, - viņš ir nolaupīts vai nogalināts. Platača kolēģis atzina, ka šādām bažām esot pamats, taču viņš nevēlējās konkretizēt iemeslus, kas liek viņam tā domāt.

Vaznis esot dzirdējis par to, ka Platacim draudus izteicis uzņēmējs Grigorijs Rabinovičs, kuram savulaik piederējis universālveikals "Moskva" Maskavas centrā un ar kuru saistīta nu jau maksātnespējīgā SIA "Global Fashion Group", kas Rīgā atvērusi vairākus plaši pazīstamu zīmolu apģērbu veikalus.

Pērnajā rudenī Rabinovičs tika aizturēts kriminālprocesā par draudu izteikšanu vairākiem cilvēkiem, taču šā gada janvārī šis kriminālprocess tika izbeigts, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona preses pārstāve Sigita Pildava.

"Es nezinu, vai ir bijis lēmums par viņa [Platača] atzīšanu par cietušo, bet viņš ir tas, kuram tika draudēts," sacīja Vaznis. Draudi Platacim esot izteikti saistībā ar to, ka viņa darbība bijusi nelabvēlīga Rabinoviča biznesa interesēm. Platacis pārstāvēja "Global Fashion Group" maksātnespēju pieteikušo uzņēmumu "Viada".

Vaznis gan atzīmēja, ka Rabinoviča vārds neesot vienīgais, kas nāk prātā, mēģinot izdibināt Platača pazušanas iemeslus.

Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai noskaidrotu Platača iespējamo atrašanās vietu vai jebkādu informāciju par viņa pazušanu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šo personu, aicināts zvanīt policijai uz tālruni 67 075 249, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Kā ziņots, par advokāta pazušanu policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

LETA