Ūdens sportists Preiss plāno šķērsot Baltijas jūru uz vindsērfinga dēļa
Sabiedrība

Ūdens sportists Preiss plāno šķērsot Baltijas jūru uz vindsērfinga dēļa

Jauns.lv

Godalgotais latviešu ūdens sportists liepājnieks Jānis Preiss iecerējis vienatnē šķērsot Baltijas jūru uz vindsērfinga dēļa no Liepājas krastmalas līdz Gotlandes galvaspilsētai Visbijai.

Ūdens sportists Preiss plāno šķērsot Baltijas jūru...

­­

Tas viņam būs fizisks pārbaudījumu vairāk nekā desmit stundu garumā. Braucienu paredzēts sākt 23.augustā.

Preiss atzina, ka šis viņam ir jauns izaicinājums, savu spēku, drosmes un izturības pārbaudījums.

"Gribu pierādīt, ka latvieši ir tauta, kas gatavi uzņemties arvien jaunus izaicinājumus un var sasniegt izvirzītos mērķus. Ceļa garums, ko veikšu ar vindsērfinga dēli, ir aptuveni 200 kilometru. Vienīgais, ko sev vēlu un bez kā nevarēšu iztikt, ir labs ceļa vējš," pauda sportists.

Ceļā uz pavadošās jahtas būs arī mūziķis Aigars Runčis, kas mājās palikušajiem atbalstītājiem ziņos par Preisa veiksmēm un grūtībām ceļā.

Brauciena norise būšot atkarīga no laika apstākļiem - labvēlīga vēja, tāpēc iespējams, ka starta datums varētu mainīties.

Preiss kopā ar vēl vienu Latvijas vējdēļu burātāju Romualdu Zelču no Liepājas uz Gotlandi zēģelēja arī 2005.gada septembrī. Toreiz pēc vairāk nekā astoņas stundas ilguša brauciena abi burātāji finišēja jūrā netālu no Gotlandes, taču līdz Zviedrijas salas krastam nedevās. Abus burātājus vairāk nekā 140 kilometru distancē uzraudzīja Latvijas Jūras spēku kuteri "Lode" un "Astra", kam nebija atļaujas iebraukt Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, tādēļ sportisti drošības apsvērumu dēļ izlēma atlikušos 20 kilometrus līdz krastam neburāt.

BNS

­­