Sabiedrība
2010. gada 24. augusts, 12:01

Par "Dienas" galveno redaktoru kļuvis fotogrāfs Ilmārs Znotiņš

Jauns.lv

Laikraksta "Diena" galvenā redaktora amatā iecelts fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Dienas Mediju" sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Muhka.

Līdz šim "Dienas" galvenā redaktora pienākumus pildīja "Dienas Mediju" galvenais redaktors Guntis Bojārs.

Jau ziņots, ka AS "Diena" 51% akciju nopircis pazīstamais uzņēmējs Viesturs Koziols, 5.augustā tika paziņots preses konferencē. 49% AS "Diena" akciju paliek Roulendu ģimenes īpašumā.

Augusta sākumā Bojārs no amatiem atbrīvoja nesen iecelto laikraksta "Diena" galveno redaktoru Sergeju Ancupovu un portāla "Diena.lv" galveno redaktori Gunitu Ogriņu. Ancupova pirmais vietnieks Dzintars Zaļūksnis pazemināts amatā un ieņem redaktora amatu.

Ancupovs un Zaļūksnis amatā tika iecelti 12.jūlijā.

Bojārs savu lēmumu pamato ar "Dienas mediju" darbinieku 29.jūlija iesniegumu AS "Diena" padomes priekšsēdētājam Jānim Ogstam un AS "Diena" valdes priekšsēdētājam Uldim Salmiņam. Iesniegumā darbinieki, satraukti par negatīvu ietekmi uz ''Dienas'' zīmolu, aicinājuši nekavējoties no amata atbrīvot Ancupovu, Ogriņu un Zaļūksni.

Bojārs arī informē, ka laikraksts "Diena" līdz Saeimas vēlēšanām laikraksta lappusēs nepaudīs jelkādu savu politisko pozīciju. Laikraksta otrā lappuse vairs netiks publicēta ierastajā izskatā, tā piedāvās platformu un diskusiju vietu ikvienai politiskai partijai, kas kandidē Saeimas vēlēšanām.

Kā ziņots, jūlijā notika būtiskas izmaiņas "Dienas" koncernā, plašsaziņas līdzekļos radot kārtējās runas, vai britu Roulendu ģimene ir patiesie laikraksta īpašnieki. Trīs saistībā ar šīm aizdomām visbiežāk pieminētie ir Ventspils mērs Aivars Lembergs, Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle un partijas LPP/LC vadītājs Ainārs Šlesers. Tomēr viņi publiski noliedza savu saistību ar "Dienu".

LETA