1dienas
19stundas
35minūtes
20sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Latvijā ik mēnesi tiek pārdoti divi hibrīdauto

Jauns.lv

Pasaulē visstraujāk augošā automašīnu nozare - hībrīdauto - pamazām iemanto arī Latvijas autovadītāju uzticību un šogad ik mēnesi vidēji tiek pārdoti divi šādu automobiļi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Nordea Latvija" preses sekretāre Dagnija Stuķēna.

Latvijā ik mēnesi tiek pārdoti divi hibrīdauto...

"Autoražotāji jau pirms laba laika sapratuši, ka auto tirgus nākotne ir tieši elektroauto. Cilvēki tos iegādājas galvenokārt divu apsvērumu dēļ. Vieniem svarīgs ir ekonomiskais aspekts - mazais degvielas patēriņš, bet otriem - rūpes par apkārtējo vidi, līdzdalība cīņā par tīru gaisu. Tieši kaitīgo izmešu būtisks samazinājums ir viena no hibrīdauto atšķirības zīmēm - hibrīdauto atgāžu līmenis ir aptuveni divas reizes mazāks nekā ikdienas vidējās klases auto," stāsta "Nordea Finance Latvia" valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits.

Hibrīdauto Latvijā tiek pārdotu jau desmit gadus un, lai atbalstītu zaļo domājošos auto vadītājus, "Nordea" grupas līzinga kompānijas "Nordea Finance Latvia" sadarbībā ar automašīnu dīleriem "Wess", "Amserv Motors", "BM Auto", "Wess Select", "Nippon Auto" un "Auto Group Baltic" sāks īpašu kampaņu, kuras laikā ikviens varēs izmērīt sava auto atgāzu daudzumu.

Izmērīt sava auto atgāzu daudzumu šoferi no piektdienas, 15.oktobra, varēs pie "Nordea" mājas Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 62. Kampaņas laikā ikviens interesents varēs ne tikai izmērīt sava auto kaitīgo izmešu daudzumu, bet arī dalīties iespaidos gan par savu, gan citu kampaņas dalībnieku auto rezultātiem īpaši izveidotā kampaņas mājaslapā "www.gazites.lv".

Kampaņas atklāšanas pasākums notiks piektdien plkst.13 "EuroPark" autostāvvietā, Kr.Valdemāra ielā 62. Atklāšanā piedalīsies Šmits, auto industrijas eksperts Ilmārs Līkums, kā arī iesaistītie auto dīleru pārstāvji.

Akcijas laikā "Nordea Finance Latvia" piedāvās zemākas auto līzinga procentu likmes hibrīdauto pircējiem. Kampaņas auto ir "Toyota Prius", "Toyota Auris", "Lexus GS 450h", "Lexus LS 600h", "Lexus LS 600hL", "Lexus RX 450h", "BMW ActiveHybrid X6", "BMW ActiveHybrid 7", "Honda Insight" un "Honda CR-Z".

Hibrīdauto izmanto divus degvielas veidus. Pārsvarā pašlaik pieejamie auto izmanto benzīnu un elektrību, ar vienu galonu degvielas tie var nobraukt lielāku attālumu un arī kaitīgo izmešu daudzums ir mazāks nekā parastajiem auto.

"Nordea Finance" ir "Nordea" grupas uzņēmums Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Kompānija specializējas aktīvu finansēšanā, piedāvājot finanšu līzingu, operatīvo līzingu, pilna servisa auto nomu un faktoringu, kā arī pārdošanas finansēšanā auto tirgotājiem un iekārtu tirgotājiem.

"Nordea banka" pēc aktīvu apjoma ir lielākā banka Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Tā darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā, kā arī atvērusi filiāles citās valstīs, ar kurām Ziemeļeiropa uztur ciešas biznesa attiecības, piemēram, Krievijā, Lielbritānijā, ASV, Vācijā, Singapūrā.