Jaunajā gadā ar skaistām, veselām kājām!

Jaunajā gadā ar skaistām, veselām kājām!

Jauns.lv

Mazam bērnam Hērakla cienīgs varoņdarbs ir brīdis, kad viņš pieceļas vertikāli. Stāv uz savām kājām – uz veselām, stiprām, drošām. Katram tādas kājas pienākas, un, ja tā nav, ir vietas, kur var palīdzēt.

Jaunajā gadā ar skaistām, veselām kājām!...
Modernā medicīna spēj daudz, dažreiz pat brīnumus. Un, lūk, šo jauno 2011. gadu sākam sadarbībā ar Baltijas Vēnu klīniku ar iedvesmojošu akciju – „Pa dzīvi – ar veselām kājām!”. Akcija vainagosies ar fantastisku iespēju – pieciem žurnāla „Patiesā Dzīve” un portāla kasjauns.lv lasītājiem piedāvās bez maksas un riska, pēc vismodernākajiem standartiem un pie visizcilākajiem speciālistiem veikt kāju vēnu operāciju Baltijas vēnu klīnikā.
Bet vispirms – iepazīsimies!

„Mēs nespēlējam dakteros, pie mums viss ir pa īstam,” izrādot pirms dažām nedēļām atklāto Baltijas Vēnu klīnikas struktūrvienību Juglas klīniku, kas specializējas vēnu un dermatoloģisko saslimšanu ārstēšanā, saka „Veselības centra 4” valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds. Par to var pārliecināties, iepazīstoties ar klīnikā pieejamo aparatūru un ārstēšanas metodēm, kas ir pasaules medicīnas avangardā. Baltijas Vēnu klīnika šobrīd ir modernākā, vislabāk aprīkotā ne vien Latvijā, bet arī Baltijā.

Par inovācijām fleboloģijā (medicīnas nozare, kas nodarbojas ar cilvēka vēnu profilaksi, diagnostiku un ārstēšanu) un iespējām ātri, bez sāpēm un rētām tikt pie veselām un skaistām kājām, stāsta Māris Rēvalds.

Tātad Baltijas Vēnu klīnika darbojas „Veselības centra 4” paspārnē un, poētiski izsakoties, sastāv no trim vaļiem – trim atsevišķām klīnikām. Kādas jaunas iespējas tur tiek piedāvātas pacientiem?

– Vēnu slimību ārstēšana ir viena no „Veselības centra 4” vēsturiskajām prioritātēm, tāpēc Baltijas Vēnu klīnika ir 1999. gadā izveidotā Fleboloģijas centra loģisks turpinājums. Vēnu klīnikas speciālisti konsultē un operē trīs vietās – Krišjāņa Barona ielā 115, Skanstes ielā 13, kur atrodas Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika, un Brīvības gatvē 410 – jaunatvērtajā Juglas klīnikā. Klīnikas rīcībā ir sešas operāciju zāles ar dienas stacionāriem. Tie ir jauni un ultramoderni medicīnas centri ar plašām diagnostikas un ārstēšanas iespējām, iespaidīgu aprīkojumu. Pacientus konsultējam arī Diagnostikas centrā, „Veselības centra 4” filiālē Grebenščikova ielā 1.

Līdztekus Baltijas Vēnu klīnikas speciālisti veic izbraukuma konsultācijas Daugavpilī, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Balvos, Rēzeknē, Līvānos. Mūsu prioritāte ir mūsdienīgu, starptautiski atzītu un pacientiem aizvien labvēlīgāku metožu ieviešana praksē, balstoties uz jaunākajiem pasaules medicīnas sasniegumiem.

– Vēnu klīnika saviem pacientiem piedāvā maksimāli racionālas profilakses, diagnostikas, ārstēšanas un rehabilitācijas iespējas, sākot ar higiēnu, dzīvesveidu, sportošanu un beidzot ar medikamentiem un kompresijas zeķēm.

Neesam baidījušies arī ieviest pasaulē progresīvākās, mazinvazīvās (ar minimālu iejaukšanos) metodes: vēnu endoluminālo (asinsvadu ārstēšana no iekšpuses) lāzerkoagulāciju un radiofrekvences obliterāciju. Asinsvadu diagnostikas izmeklējumus veicam ar pasaules vadošo ražotāju „General Electric”, „Toshiba”, „Philips” un „Esaote premium” klases ultrasonogrāfijas iekārtām.

Baltijas vēnu klīnikas ēkā K. Barona ielā 115 ir pieejama arī Datortomogrāfiskā flebogrāfija ar jauno „Siemens” datortomogrāfu, kuras darbības princips ir: cilvēkam tiek ievadīta kontrastviela, kas iezīmē asinsvadus, un tiek iegūts attēls ar precīzi iezīmētiem vissīkākajiem asinsvadiem. Mums ir ļoti nopietns tehnoloģiju parks, kāds vienkopus nav atrodams nekur citur Baltijas jūras reģionā. Turklāt ar šīm iekārtām strādā izcili speciālisti – radiologi – diagnosti, flebologi.

– Neticiet – nav pasaulē labākā ārsta, labākās metodes vai labāko zeķu. Dažu gadu laikā tehnoloģijas noveco, tāpēc nepārtraukti jāseko līdzi tehnoloģiju un metožu attīstībai pasaulē. Mani kā cilvēku un iestādes vadītāju, kas gadu desmitiem ir darījis visu, lai klīniku aprīkotu ar jaunāko, pašu labāko aparatūru, tiešām uztrauc tas, ka ir medicīnas iestādes, kas piedāvā nevis konkrētajam pacientam labāko, bet sev izdevīgāko metodi. Ir, protams, arī ļoti cienījami konkurenti, kas strādā godprātīgi, tomēr gadās, ka medicīnas iestāde iegulda līdzekļus nevis tehnoloģijās un telpās, bet gan reklāmas projektos.

Mēs esam pilnīgi godīgi pret klientiem, vienmēr piemeklējam labāko atbilstoši pacienta klīniskajām vajadzībām un maksātspējai. Būdami nozares celmlauži, ne mirkli nepaliekam uz vietas.  

– Pirms dažiem gadu desmitiem vēnu vienkārši izplēsa, tas bija sāpīgi, un pēc tam palika rētas. Kā mainījušās ķirurģiskās manipulācijas?

– Pagātnē ir padomju laiks, kad vēnu operācijas veica vispārējā narkozē, kad tas bija veselībai traumējoši, turklāt radot neglītas rētas. Atšķirība ir milzīga, kā diena pret nakti. Iztēlojieties, kā donoram tiek ņemtas asinis no vēnas – nekas netiek graizīts, bojāts, ir mazs skrāpējums, tiek ievadīts katetrs, un tas arī viss. Līdzīgi notiek pie mums. Tas ir milzīgs kosmētisks ieguvums, ļoti saudzīga metode.

Ķirurģiskās manipulācijas tiek veiktas ar ļoti maziem griezumiem. Jaunākās paaudzes lāzeri iedarbojas tieši uz asinsvadā esošo ūdeni un ar daudz mazāku enerģiju un ar vēl mazāku traumatismu slēdz vēnu. Jau nākamajā dienā jūs varat pilnvērtīgi strādāt, būt aktīvs, staigāt. Protams, tas prasa ļoti augstu ārstu profesionalitāti, iemaņas un pieredzi. Pie mums visi ir ārsti, nevis praktikanti, jo privātas klīnikas neatļaujas eksperimentēt ar pacientiem. Mūsu ārstu vidū ir nozares izcilākie speciālisti – Ints Ūdris, Pēteris Gerke, Vladislavs Semeņuks.

– Kā ar nepatīkamajām sajūtām operācijas laikā?

– Lielākā daļa operāciju tiek veiktas ar vietējo anestēziju. Strādājam ar tehnoloģiju, kas simtprocentīgi noņem sāpes. Līdz šim rezultāts nebija viennozīmīgs, jo cilvēkiem ir atšķirīgs sāpju slieksnis, daži operācijas laikā juta diskomfortu. Jaunā metode pilnībā izslēdz sāpju iespējamību. Jāpiebilst – mūsu klīnikā ir ļoti augsti pacientu drošības standarti, sterilitāte ir perfekta un pierādāma, un tas ir būtisks aspekts.  

– Cik ilgi pēc operācijas pacientam jāpaliek klīnikā?

– Mūsu pacienti klīnikā parasti uzturas ne ilgāk par diennakti. Šajā laikā viņiem tiek nodrošināti ideāli apstākļi – tas, kas citur ir luksuss, mums ir standarts. Istabiņā ir funkcionāla gulta, kas darbojas ar pulti, cilvēks var skatīties televizoru vai strādāt ar portatīvo datoru. Pēcoperācijas telpa ir aprīkota ar tādiem kā amerikāņu zvilnāmkrēsliem, kur pacienti var dažas stundas pēc operācijas atpūsties un vēlāk doties mājās. Pēc operācijas pacienti saņem gada garantijas sertifikātu un precīzas rekomendācijas. Strādājam daudz un cenšamies saglabāt iespējami draudzīgākas cenas. Diemžēl valsts šīs operācijas neapmaksā, bet ir pieejama valsts apmaksāta diagnostika.

– Estētiskajā dermatoloģijā varam izdarīt fantastiskas lietas, par ko cilvēki pat nevar iedomāties. Piemēram, likvidēt tā dēvētās asinsvadu slotiņas, pigmenta plankumus, ādas veidojumus, noņemt asinsvadu zīmējumus uz deguna spārniem. Arī tetovējumus varam izdzēst kā ar dzēšgumiju. (Mazliet grūtāk gan ir ar dzeltenas un sarkanas krāsas zīmējumiem.) Baltijas Vēnu klīnikas rīcībā tik tiešām ir plašs klāsts gudru ierīču, kuras kombinējot pacienta ādu var padarīt ideālu. Kad pie mums atbrauc ārzemju kolēģi, viņi ir pārsteigti, cik augstā līmenī tas notiek.

Reklāmas projekts, veidots sadarbībā ar Baltijas Vēnu klīniku. 

Kasjauns.lv / Publicitātes foto