Lūgums palīdzēt paralizētam vīrietim
Sabiedrība
2011. gada 17. janvāris, 22:00

Lūgums palīdzēt paralizētam vīrietim

Jauns.lv

Jau astoņus gadus pie gultas piekaltais Reinis Runcis, kurš smagi cieta autoavārijā, ir nonācis finansiālās grūtībās un viņš aicina ziedot savai ārstēšanai un rehabilitācijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­­

Pirms astoņiem gadiem Reinis Runcis cieta autoavārijā un kopš tā brīža ir paralizēts un piekalts gultai. Tomēr viņš nepadodas, ir pārcietis vairākas operācijas un Reiņa veselības stāvoklis pamazām uzlabojas. Piemēram, viņš ir iemācījies strādāt ar datoru.

Tomēr nākotne vairs nav tik cerīga, jo Reiņa aprūpei un ārstēšanai aptrūkušies līdzekļi. Valsts sniegtā atbalsta un Reiņa mātes divos darbos pelnītās naudas pietiek, lai segtu pusi ikmēneša izdevumu, bet pārējo Reinim nākas izlūgties ar interneta starpniecību. Kopš pirmās dienas, kad viņš tika paralizēts, Reinis sapņo par pastāvīgu finansiālu atbalstu, kas ļautu izvairīties no neizbēgamās kauna sajūtas un domām par nākošo dienu izmaksām.

Savā profilā draugiem.lv Reinis raksta: „Man ir viena māsiņa, kura dara visu mājās, vingrina, mazgā, groza mani un taisa ēst. Nāk darbadienās un vienu no tām – uz visu diennakti. Saņem Ls 300 mēnesī.” Cilvēku, kurš nāk brīvdienās, vakaros, ārā vedēju un dzīvošanas izdevumus viņš var „pavilkt” ar savu pensiju un pabalstu, mammas un labvēļu atbalstu.

Ar Reiņa Runča dzīvestāstu un viņa ikdienu, kā arī atrast vīrieša kontaktinformāciju var viņa mājaslapā: www.c5.lv.

Reiņa Runča stāsts:

Elmārs Barkāns

­­