Kurš seriālu aktieris ir visbagātākais?
Kultūra
2011. gada 13. februāris, 08:12

Kurš seriālu aktieris ir visbagātākais?

Jauns.lv

Lai gan pagājušovasar izskanēja baumas, ka ekonomiskās krīzes dēļ apgrieztas tiks arī Holivudas aktieru algas, nekas tamlīdzīgs nav noticis. Vēl vairāk – seriālu aktieru algas turpina augt, un mūsu iemīļotie varoņi par vienu seriāla sēriju saņem summas, kas mērāmas pat miljonos. Vai tu zini, cik pelna tava iemīļotā seriāla aktieri?

„Mentālists” pārspējis Hausu bagātībā

Līdz šim ļoti ilgu laiku doktora Hausa atveidotāju aktieri Hjū Loriju varēja saukt par vislabāk pelnošo dramatisko seriālu aktieri. Taču šā gada sākumā viss ir mainījies. „Mentālista” galvenais aktieris Saimons Beikers parakstījis līgumu, kas paredz, ka viņš saņems vēl vairāk.

Saimonam Beikeram izdevies gāzt „Hausu” no apmaksāto televīzijas seriālu zvaigžņu topa virsotnes, parakstot līgumu, kas paredz, ka Beikers tupmāk par katru „Mentālista” sēriju saņems apmēram 445 tūkstošus dolāru.

Lorijs par vienu „Doktora Hausa” sēriju nopelna 400 tūkstošus. Līdz šim Beikers no viņa krietni atpalika, par sēriju saņemot vien „nieka” 300 tūkstošus, bet nu viņa alga palielināta vēl par 145 tūkstošiem par sēriju. Līgums paredz, ka Beikeram jānofilmējas vēl vismaz trīs „Mentālista” sezonās, un tas nozīmē, ka viņam pēc šī seriāla vieta Holivudas miljonāru sarakstos garantēta.

„Mentālists” ir kļuvis par vienu no populārākajiem seriāliem ASV, un arī mums kādu laiku bija iespēja sekot tā notikumiem LNT kanālā. Beikers seriālā atveido neatkarīgu konsultantu Kalifornijas Izmeklēšanas birojā, kuram piemīt ekstrasensa cienīgas spējas lasīt starp rindām un kurš cer reiz saukt pie atbildības savas sievas un meitas slepkavu.

Cerot uz „Mentālista” atgriešanos arī pie mums, varam priecāties par otra apmaksātākā dramatiskā seriālu aktiera Hjū Lorija sniegumu seriālā „Doktors Hauss” TV3 otrdienu vakaros.

Ienesīgākajiem detektīvseriāliem „dzimst bērni”

Īstu uzvaras gājienu televīzijā piedzīvo „C.S.I.” dažādas versijas, bet ārzemēs topā ir seriāls „Likums un kārtība”, kurš tāpat kā „C.S.I.” jau radījis seriāla „bērnus” – jaunus  seriālus katru ar savu izmeklēšanas specifiku un izmeklētāju komandu. Tāpat kā veiksmīgajai „C.S.I. Lasvegasai” sekoja gan Maiami, gan Ņujorkas variants, „Likums un kārtība” radījis atsevišķus stāstus par Īpašo uzdevumu vienību, Losandželosas nodaļu un vēl citām struktūrām. Detektīvseriālu zvaigznes arī veido otro pusi pelnošāko dramatisko seriālu zvaigžņu TOP 4.

Seriālu „Likums un kārtība” mēs varam skatīties telekanālā „Fox Crime”, un īpaši veiksmīgs izrādījies Īpašo uzdevumu vienības stāsts. Šī „Likuma un kārtības” „bērna»”zvaigznes Kristofers Meloni un Mariska Hargiteja pelna katrs pa 395 tūkstošiem dolāru par sēriju.

TV3 un TV6 lutina arī Latvijas skatītājus ar vairākām „C.S.I.” versijām. Deivids Karuso un Marga Helgenbergere uzskatāmi par šī seriāla veterāniem, jo „C.S.I.” filmējas jau attiecīgi deviņus un desmit gadus, par to saņemot arī atbilstošu novērtējumu – 375 tūkstošus par sēriju. Lorenss Fišbērns „C.S.I.” komandai pievienojās salīdzinoši nesen – 2008. gadā, pēc tam, kad seriālu bija pametis vien no veterāniem Viljams Pītersens. Sākumā šai lomai bija izvēlēts pats Džons Malkovičs, bet pie lomas un tai pievienotās vērtības – 375 tūkstošiem par sēriju – galu galā tika filmas „Matriks” zvaigzne Fišbērns.

Arī Marga Helgenbergere, kura „C.S.I.” filmējas jau 10 gadus, atveidojot Katerīnu Vilovsu jeb Flinnu, nupat paziņojusi, ka gatavojas pamest seriālu un pašlaik filmējas savā pēdējā „C.S.I.” sezonā. Un kāpēc gan ne – nopelnot 375 tūkstošus par sēriju, 10 gadu garumā 51 gadu vecā Helgenbergere, iespējams, iekrājusi pietiekamu summu, lai dotos pelnītā atpūtā. Atklāts paliek jautājums – kura laimīgā aktrise stāsies viņas vietā un turpmāk saņems šo summiņu?

Miljonārs pusstundas laikā

Lai cik labi būtu „Doktora Hausa”, „Mentālista” un „C.S.I.” aktieri, viņiem aiziet gar degunu vairāki tūkstoši tā iemesla dēļ, ka viņi nav pietiekami… smieklīgi. Jā, jā, tiem, kuri spēlē izklaidējošā žanra un komēdijseriālos, ir iespējas tikt pie daudz lielākas naudiņas kā nopietno seriālu zvaigznēm. Tas izskaidrojams ar faktu, ka komēdijseriāliem ir daudz vairāk skatītāju, tāpēc to veidotāji var atļauties maksāt lomu atveidotājiem daudz lielākas summas. Tāpēc dramatisko seriālu aktieru Lorija un Beikera algas ne tuvu nestāv klāt summai, kuru saņem komēdiju aktieris Čārlijs Šīns. Viņam par katru „Divarpus vīru” sēriju tiek 1,25 miljoni dolāru! Un nevienu neinteresē tas, cik nežēlīgi viņš izturējies un izturas pret savām sievietēm, cik traki uzdzīvo un cik daudz alkohola patērē. „Divarpus vīru” filmēšanas laikā Šīns ir paraugpuisis, un kurš gan nebūtu, ja par pusstundas garu sēriju saņemtu vairāk nekā miljonu! Tas ir apmēram 42 000 par seriāla vienu minūti. Nav slikti, vai ne?

Runā, ka Šīna grandiozās algas dēļ apdalīti ir citi seriāla kolēģi, jo, izmaksājot tādu summu Šīnam, „Divarpus vīru” veidotājiem gluži vienkārši vairs nav iespēju paaugstināt algu arī citiem, kuri par to pašu darbu saņem vairāk reižu mazāk. Taču arī viņiem nebūtu ko žēloties, jo seriāla otrs aktieris Džons Kraiers par sēriju saņem 550 tūkstošus, bet jauniņais Anguss T. Džonss kļuvis par bagātāko bērnu-aktieri, saņemot 250 tūkstošus par „Divarpus vīru” sēriju. Arī mēs darbadienās pēc pusnakts LNT varam novērtēt, par ko Čārlijs Šīns un pārējie saņem tādas summas seriālā „Divarpus vīri”.

„Mājsaimniecēm” ar 400 tūkstošiem nepietiek

„Bīstamo mājsaimnieču” Brī, Linetes, Sjūzanas un Gabrielas lomu atveidotājas – aktrises Mārsija Krosa, Terija Hačere, Felicita Hafmane un Eva Longorija – dzīvē nav nekādas mājsaimnieces. Viņu katras alga par sēriju ir 400 tūkstoši! Bet viņām ar to vēl nepietiek!

Nesen izskanējusi informācija, ka Eva Longorija vērsusies pie seriāla veidotājiem ar lūgumu paaugstināt viņas atalgojumu. Viņai pievienojušās arī Felicita Hafmane un Mārsija Krosa, kurām nepietiek ar 400 tūkstošiem par sēriju. Aktrišu vēlme uzskatāma par visai pamatotu un visdrīzāk arī tiks izpildīta, jo seriāls ir īsta „zelta bedre” tā veidotājiem. „Bīstamo mājsaimnieču” vienu sēriju noskatās 13 miljoni skatītāju visā pasaulē, bet par pusminūti garu reklāmu, kas tiek pārraidīta „Mājsaimnieču” jaunākās sērijas reklāmas pauzē, jāmaksā 210 000 dolāru. Pie tam kadri pēdējā laikā kļūst arvien pikantāki, un aktrises parādās arvien seksīgākos tērpos.

Taču, ja šīs trīs aktrises cer uz algas paaugstinājumu, kāpēc tādu nepieprasa arī ceturtā – Terija Hačere? Holivudā baumo, ka Sjūzanas lomas atveidotāja grasās pamest seriālu. Pagaidām gan pati aktrise tās noliedz, nosaucot baumas par smieklīgām un stulbām. Mēs varam sekot mājsaimnieču gaitām kanālā „Fox Life”.

Starp citu, nav obligāti jāizskatās kā Evai Longorijai, lai tiktu pie 400 tūkstošiem par sēriju. Pietiek arī ar lielisku balsi – animācijas seriāla „Simpsoni”  ierunātāji Dans Kastelaneta un Džūlija Kavnere par sēriju pelna tādu pašu summiņu. Viņu vērtīgās balsis seriālā „Simpsoni” vari dzirdēt darbadienās pulksten 20.00 kanālā TV6.

Par ko viņiem tas viss?

Pirms sāksim šķendēties par to, ka esam izvēlējušies nepareizo profesiju, un ienīst savus varoņus vienkārši par to, ka viņi atļaujas tik daudz nopelnīt, atcerēsimies, ka tik vienkāršs TV aktiera darbs nemaz nav. Labi, tur nav ne smakas no fiziskas piepūles, un arī īpaši attīstīts intelekts, lai spēlētu seriālā, nav vajadzīgs. Arī vairākas diennaktis no vietas bez brīvdienām un atvaļinājumiem viņi nestrādā. Tad par ko TV aktieriem šīs summas? Tāpēc, ka spēlēt seriālā nozīmē savu dzīvi pakārtot tā vajadzībām. Tev šovakar jāiet uz vecmāmiņas jubileju un jānobauda viņas gatavotais cepetis? Aizmirsti un apbruņojies ar salātlapām, ja rīt no rīta tev lieliskā formā jāfilmējas apakšveļas skatos „Bīstamajās mājsaimniecēs”. Un kāda iešana izbļaustīties uz rokkoncertu, ja no rīta jāierunā „Simpsoni”? Par savas iemīļotās šokolādes eksistenci labāk vispār aizmirsti, jo tev katru dienu, katru minūti jādomā par to, kā uzturēt sevi formā. Ģimenes pastaigās tevi pavadīs miesassargs, pie tam, izejot sabiedrībā, tev būs jādomā par katru savu kustību, jo paparaci ir visur. Un nekādu trakulīgu ballīšu ar draugiem. Esi tam visam gatavs? Uz priekšu, Holivuda tevi gaida! Taču diemžēl nav nekādas grantijas, ka tieši tu kļūsi par nākamo Hjū Loriju vai vismaz Deividu Duhovniju.

Zane Lapiņa/Foto: „Bulls Press”